Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Preşedintele interimar al Braziliei, anunţ de ultima oră. Dilma Rousseff l-a numit TRĂDĂTOR

outerboundaries.weebly.com
brazilia

Michel Temer, preşedinte interimar al Braziliei, a declarat vineri că se vede la putere până la finalul lui 2018, fără a aştepta finalul procesului de destituire a preşedintei suspendate Dilma Rousseff, relatează sâmbătă AFP, citează agerpres.ro

"Nu voi face miracole în doi ani", a declarat el pentru revista Epoca în primul interviu acordat după ce a preluat, joi, funcţia de şef al statului. "Cu ajutorul tuturor, voi repune ţara pe picioare în aceşti doi ani şi şapte luni", a adăugat el. 

Michel Temer, care a fost vicepreşedintele Dilmei Rousseff, a preluat funcţia de preşedinte după votul Senatului de joi dimineaţă care a înlăturat-o pe fosta luptătoare de gherilă de la putere până la obţinerea unui verdict final în procesul său de destituire în termen de şase luni, pentru o serie de "cosmetizări" bugetare.

Lovitură CRUNTĂ pentru Dacia. Ce s-a descoperit

Dacă Senatul o va găsi vinovată pe Dilma Rousseff cu două treimi din voturi, ea va fi destituită şi Temer va rămâne în post până la finalul mandatului prezidenţial, la 31 decembrie 2018. 

Dacă în schimb nu se va obţine majoritatea de două treimi, preşedinta aleasă va reveni în funcţie. Această opţiune pare totuşi puţin probabilă, întrucât 55 de senatori din 81, respectiv peste două treimi, au votat deja joi pentru suspendarea sa. 

"Sunt obişnuit cu presiunea în situaţii dificile, în crize", a mai spus Temer. "Voi munci şapte zile din şapte, zi şi noapte, pentru a răspunde aşteptărilor poporului brazilian", a adăugat el. 

"Îmi doresc ca, în momentul în care voi părăsi preşedinţia, să se spună cel puţin: 'Acest tip a făcut ordine în ţară'", a dat asigurări preşedintele interimar. 

Aliat şi vicepreşedinte al Dilmei Rousseff de cinci ani şi jumătate, Michel Temer şi-a stricat legăturile cu aceasta în martie, când partidul său, PMDB, de centru, a ieşit din coaliţia guvernamentală dominată de Partidul muncitorilor (PT, stânga), al preşedintei. 

Dilma Rouseff l-a calificat drept "trădător" şi "şef al conspiraţiei" care a dus la suspendarea sa.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.