Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Președintele iranului Hassan Rohani, supus unor restricții stricte de deplasare in SUA a transmis lumii un mesaj de 'pace și stabilitate'

zeenews.india.com
Hassan Rouani

Mesajul Iranului către lume este unul de "pace şi stabilitate" a declarat luni preşedintele iranian Hassan Rohani la sosirea în SUA, unde va participa la reuniunea Adunării Generale a ONU, informează Reuters citând agenţia iraniană de stat IRNA, potrivit Agerpres.

"Mesajul nostru către lume la reuniunea ONU este pace, stabilitate şi, de asemenea, dorim să spunem lumii că situaţia din Golful Persic este foarte sensibilă", a declarat Rohani.

Preşedintele Hasan Rohani este supus unor restricţii stricte de deplasare, similiare celor impuse din iulie ministrului iranian de externe, conform unor surse diplomatice.

Citește și: Gheorghe Dincă face noi mărturisiri! Ce le-a spus colegilor de celulă

În virtutea acestor restricţii, liderul iranian nu se poate îndepărta de sediul ONU, aflat pe malul East River, în estul Manhattanului. El a avut nevoie de o autorizaţie specială pentru a putea avea acces la un hotel, în conformitate cu instrucţiunile Departamentului de Stat american.

Intervenţia preşedintelui Rohani, prevăzută pentru miercuri, va fi urmată de o conferinţă de presă.

Citește și: E oficial! Ce se întâmplă cu pedofilul din Olanda

Limitări de deplasare similiare au fost impuse în trecut mai multor lideri, aşa cum a fost cazul preşedintelui cubanez Fidel Castro, conform unor oficiali onusieni citaţi de AFP.

Statele Unite au tărăgănat săptămâna trecută acordarea vizei pentru delegaţia iraniană, ceea ce a determinat intervenţia ONU, precum şi critici din partea mai multor ţări care au reamintit Washingtonului obligativitatea de a acorda viză tuturor liderilor participanţi la reuniunea anuală a Adunării Generale a ONU.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.