Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Președintele Iranului SFIDEAZĂ pe față SUA: Nu renunță la planurile nucleare nici măcar dacă țara sa va fi bombardată

AFP
Hassan Rouhani Ali Khamenei

Președintele Iranului, Hassan Rouhani, a declarat joi că țara sa nu va ceda în fața presiunilor Statelor Unite și nici nu va renunța la planurile sale nici măcar dacă va fi bombardată, informează Reuters, relatează Mediafax.

Declarațiile lui Rouhani vin în contextul unei relații din ce în ce mai tensionate între Washington și Teheran. Recent, Statele Unite și-au sporit prezența militară în Orientul Mijlociu ca răspuns la „amenințările iraniene” la adresa trupelor americane din regiune.

Citește și: REACȚIA lui Bădălău după filmarea cu camera ascunsă: 'Sunt un om direct, spun mereu ce cred. Referendumul e folosit politic'

Mai mult, Secretarul interimar al Apărării din SUA, Patrick Shanahan, a confirmat joi că Pentagonul analizează posibilitatea suplimentării efectivelor militare în Orientul Mijlociu. „Ne gândim în felul următor: sunt lucruri pe care le putem face pentru a îmbunătăţi securitatea forţelor americane în Orientul Mijlociu? Soluţia ar putea implica trimiterea de trupe suplimentare", a declarat acesta.

Secretarul de Stat Mike Pompeo a declarat că preşedintele Donald Trump evaluează „zilnic” capabilităţile militare din Orientul Mijlociu. „Evaluăm riscurile, asigurându-ne că avem forţele adecvate”, a declarat Mike Pompeo la postul Fox News.

Relaţiile Statelor Unite cu Iranul sunt tensionate din cauza sancţiunilor impuse de Administraţia Donald Trump după retragerea din Acordul nuclear semnat de marile puteri cu Teheranul. Preşedintele SUA vrea limitarea activităţilor nucleare şi balistice iraniene.

Citește și: Liviu Dragnea, despre sentința care îl așteaptă pe 27 mai: 'Dacă judecătorii vor rezista la presiuni, voi fi achitat, dacă nu, Dumnezeu cu mila

Consiliul Suprem de Apărare Naţională din Iran a reiterat joi că „nu vor exista negocieri” cu Statele Unite. „Nu vor fi deloc negocieri cu America”, a declarat generalul iranian Yadollah Javani. La rândul său, un cleric islamic radical din Iran, ayatollahul Yousef Tabatabai-Nejad, a avertizat că portavionul trimis de SUA în Golful Persic poate fi „distrus cu o singură rachetă”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.