Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Președintele Italiei intervine în disputa privind migranții

Agerpres
vapor refugiati

Președintele Italiei, Sergio Mattarella, a intervenit pentru a pune capăt disputei politice din interiorul coaliției de guvernare în privința navei Diciotti cu 67 de imigranți la bord care a primit interdicție de a-i debarca, înfuriindu-l pe ministrul de Interne Matteo Salvini, informează Reuters, preluată de mediafax.

Motarella l-a contactat pe primul-ministru Giuseppe Conte în seara zilei de joi pentru a-și exprima îngrijorarea în legătură cu situația celor 67 de migranți salvați din apele mării și transportați într-un port din Sicilia, căruia Salvini i-a interzis să debarce.

Nava a acostat în portul din Trapani cu aprobarea ministrului Transporturilor Danino Toninelli, dar Salvini a ordonat ca niciun imigrant să nu fie lăsat să părăsească vasul până când aceștia nu vor fi investigați pentru pretinse comportamente violente.

Toninelli este membru al mișcării anti-guvernamentale Cinci Stele, în timp ce Salvini este liderul coaliției de extremă dreapta, anti-migrație Liga Nordului.

După primirea telefonului din partea președintelui italian, Conte, un intelectual apropiat de mișcarea Cinci Stele, deși nu face parte din nici un partid, a dat ordinul ca imigranții să poată părăsi vasul. Salvini a contestat mișcarea făcută de președinte spunând că o privește cu ”regret și uimire”.

Liderul mișcării Cinci Stele Luigi Di Maio a declarat joi că este imposibilă interzicerea navei Diciotti de a acosta deoarece este sub pavilion italian, iar vineri a sprijinit intervenția președintelui italian spunând că ”trebuie să respectâm poziția președintelui”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.