Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Președintele Klaus Iohannis a căzut într-o dublă capcană

revista presei

Evenimentul Zilei:

Lipsit de un Program politic, de o convingere, nimerit din greșeală la Cotroceni, Klaus Iohannis s-a grăbit să dea curs sfaturilor, multe venite de la consilieri, niște pripășiți și ei în Dealul Prezidențial. Drept urmare, brusc, fără o pregătire prealabilă, dar mai ales fără o motivare convingătoare pentru opinia publică, Klaus Iohannis a început să se manifeste ca un total diferit de imaginea sa de pînă acum, imagine care i-a adus succesul în alegeri: L-a atacat pe Victor Ponta scrîșnit, a cerut să-l verifice el, personal, pe Daniel Horodniceanu, cel avizat de CSM să preia funcția de procuror-șef al DIICOT, a făcut o vizită de lucru de tip Nicolae Ceaușescu la Institutul Cantacuzino, de unde s-a întors în chip de Daiana după vizita la babuini, a ordonat telefonic anchetarea premierului de către SRI, după modelul fostei Securități.Impresia puternică lăsată de această zvîcnire bruscă de agresivitate rămîne cea de îndeplinire à contre-coeur a unor sfaturi primite din mers, și nu de transpunere în practică a unei Strategii, nici măcar a unei tactici. Sunt convins că președintele a căzut într-o dublă capcană: Cea întinsă de liderii PNL, arși de cancerul Puterii care nu mai vine. Cea întinsă chiar de Victor Ponta, care simte că un război cu președintele, după modelul celui dus cu Traian Băsescu, nu poate fi decît în avantajul său electoral. Pe de-o parte, pentru că Victor Ponta are experiența războiului cu Traian Băsescu, pe de alta, pentru că angajarea lui Klaus Iohannis într-un război cu premierul ar duce inevitabil la erodarea lui Klaus Iohannis. Există o regulă de imagine publică despre care lui Klaus Iohannis ar fi trebuit să i se spună.S-ar numi regula Nu schimba brusc imaginea publică, pentru că electoratul amețește... Pe Klaus Iohannis nu-l prinde stilul războinic al lui Traian Băsescu și nici cel șmecheresc al lui Victor Ponta. Pe Klaus Iohannis îl prinde stilul din campania electorală. Orice încercare de a fi altfel decît ceea ce este organic, cu adevărat, se soldează cu un rezultat catastrofal.

Digi24:

Preluarea controlul oraşului antic Palmyra din Siria de către teroriștii grupării Statul Islamic și distrugerea acestuia ar însemna „una din marile nenorociri ale umanității”, spune Emil Hurezeanu. Jurnalistul a adăugat că soluția opririi acestor „barbari” ar fi una militară care să-i preocupe și pe ruși și pe americani. „E una din marile nenorociri ale umanității dacă se va întâmpla ce au mai făcut. Au distrus Muzeul din Mosul, au distrus Nimrod”, a spus Emil Hurezeanu. „În Siria, Alep a fost unul dintre cele mai splendide orașe ale romanității orientale, sau Damascul – una din minunile lumii – sunt practic distruse în urma acestor războaie din 2010-2011”, a adăugat jurnalistul. „Un paradox tragic face ca Mohamed Atta, cel care a studiat arhitectura la Hamburg și ingenieria, și care a condus unul din avioanele care au intrat în World Trade Center, la 11 septembrie 2001, să-și fi dat o teză de licență sau poate chiar de doctorat cu refacerea centrului istoric a orașului Alep, la Universitatea din Hamburg. Urmașii lui îl fac praf”, a menționat el. „Palmyra este interesantă pentru că este una din puținele întâlniri între Vest și Est, acum 3000 de ani. Se întâlneau acolo civilizația romană, cu lumea veche arabă și chiar cu lumea evreiască. Era un loc de platforme, pe unde veneau mirodeniile din Oceanul Indian și se îndreptau spre Europa. E o splendidă așezare, foarte bine păstrată, în mijlocul deșertului sirian, cu cea mai interesantă portretistică romană”, a adăugat Emil Hurezeanu.

Ziarul Financiar:

Timp de zeci de ani, porţia din bunăstarea economică dată angajaţilor americani s-a micşorat continuu. Însă lucrurile se schimbă, lent, şi cu multă gălăgie. Americanii luptă pentru creşterea salariului minim, adică pentru un transfer de avuţie dinspre companii spre ei, şi câştigă. Aşa cum a demonstrat mişcarea Occupy contra abuzurilor bancherilor în general şi a celor de pe Wall Street în special, frământările sociale din SUA dau de obicei tonul unor schimbări mai ample, care se răspândesc peste tot în lume. Câteva mii de demonstranţi au asediat birourile McDonald's din Chicago miercuri, cu o zi înaintea adunării generale a acţionarilor celui mai mare lanţ de rastaurante fast-food din lume. Protestatarii au cerut majorarea salariului minim la 15 dolari pe oră şi formarea unui sindicat. Vreo 100 dintre ei au fost arestaţi. Alţi angajaţi au avut mai mult noroc. Marţi, al doilea cel mai mare oraş al Americii, Los Angeles, a votat pentru majorarea graduală a salariului minim de la 9 dolari pe oră la 15 dolari pe oră până în 2020 în ceea ce reprezintă, probabil, cea mai mare victorie de până acum pentru sindicatele prinse într-o mişcare naţională pentru creşterea remuneraţiilor. Pe scurt, majorarea salariului minim reprezintă un transfer de avuţie. Banii din taxe pe care statul îi plăteşte pentru suplimentarea veniturilor celor cu salarii mici sunt înlocuiţi cu banii companiilor. Poate de aceea mulţi proprietari de companii se opun cu înverşunare salariului minim, aceasta într-o ţară în care inegalitatea distribuirii veniturilor a ajuns la cote istorice şi afectează economia.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.