Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Președintele Mexicului, REPLICĂ DURĂ la Trump: În niciun caz

time.com
donald trump

Președintele Enrique Pena Nieto a dat asigurări duminică că Mexicul nu va plăti 'în niciun caz' pentru zidul pe care candidatul republican la Casa Albă, Donald Trump, vrea să-l construiască de-a lungul frontierei americano-mexicane, relatează AFP.

'În niciun caz Mexicul nu va plăti pentru acest zid', a spus Pena Nieto în engleză în cadrul unui interviu pentru CNN, informează agerpres.ro.

Președintele mexican a menționat că Mexicul nu se va amesteca într-o eventuală decizie politică luată la Washington, dar a precizat că nu va cheltui niciun ban pentru acest proiect.

Scenariul prinde contur: Al doilea partid care îl vrea premier pe Cioloş şi după alegeri

De asemenea, Enrique Pena Nieto a subliniat că Mexic și SUA vor întreține o relație de 'coordonare, colaborare și de cooperare' în materie de securitate.

Președintele Pena Nieto a exclus încă din martie eventualitatea ca Mexicul să finanțeze construcția zidului dorit de Donald Trump. În același timp, ministrul mexican de finanțe a spus că guvernul său nu va plăti 'sub niciun pretext' pentru acest zid.

După ce s-a lansat în cursa pentru alegerile prezidențiale americane, Donald Trump a făcut mai multe afirmații ostile imigrației clandestine din Mexic.

Victor Ponta, atac la o televiziune: 'Postul oficial al Propagandei'

Candidatul republican a promis să limiteze fenomenul construind un zid de 1.600 km de-a lungul frontierei, al cărui cost l-a estimat la 8 miliarde de dolari. El a dat asigurări că acest cost va fi suportat de Mexic.

În aprilie, politicianul republican a explicat că dacă va fi ales președinte și dacă Mexicul va refuza să plătească pentru zid, el va bloca o parte din miliardele de dolari trimise în fiecare an în țară de mexicanii care trăiesc și muncesc în SUA.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.