Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Președintele Republicii Cehe, atac la Merkel: 'Lipsită de sens'

milo zeman

Preşedintele ceh Milos Zeman - cunoscut pentru poziţiile sale împotriva migranţilor - a criticat virulent duminică politica mâinii întinse refugiaţilor, promovată de cancelarul german Angela Merkel, calificând-o drept "lipsită de sens", relatează AFP, potrivit Agerpres.

Angela Merkel şi-a apărat chiar joi politica în domeniul migraţiei, după două atacuri comise în ţara sa de către refugiaţi, reafirmându-şi lozinca "Putem face acest lucru", lansată la sfârşitul verii 2015, anul în care Germania a primit mai mult de un milion de refugiaţi. 

"Există o tendinţă în rândul politicienilor să persevereze în declaraţiile lor chiar dacă faptele probează contrariul opiniilor lor", a declarat Zeman, într-un interviu difuzat în direct de site-ul internet al tabloidului Blesk (www.blesk.cz).

Vezi și: Ambasadorul britanic explică: Cât mai pot să stea liniștiți românii din Regatul Unit

"Cancelarul, cred, trebuie să-şi schimbe opinia. Ea ar trebui să recunoască faptul că +Wilkommenskultur+ (cultura lui bine ai venit) s-a dovedit lipsită de sens şi că Germania nu este în măsură să absoarbă un număr atât de mare de refugiaţi, mai ales în cazul în care există jihadişti printre ei", a afirmat şeful statului ceh. 

"Soluţia constă în deportările celor care nu au obţinut azil", a insistat preşedintele Zeman, pronunţându-se de asemenea pentru deportarea "imamilor fanatici care seamănă ura în moschei". 

Preşedintele ceh a pledat totodată pentru o liberalizare a portului de armă şi instituirea unei "protecţii active la frontierele" Republicii Cehe. 

"Graniţa poate fi protejată de către armată, poliţie şi o supraveghere electronică. În caz de necesitate, deci, în cazul unui mare val de migranţi, nu m-aş opune ridicării unui gard la frontieră", a declarat Zeman, care calificase în trecut actualul val de migraţie drept o "invazie organizată". 

În acelaşi interviu, Milos Zeman a declarat că 15.000 de terorişit islamişti s-ar afla în prezent în Europa, pledând împotriva migraţiei ilegale, după cum relatează canalul de ştiri rusesc Vesti. Cehia va aloca 4, 4 milioane de dolari doar pentru securizarea obiectivelor principale din Praga, precum gara feroviară şi metroul.

Vezi și: Sorin Ovidiu Vîntu se dezlănțuie: Mesaj dur din pușcărie pentru jurnaliști și politicieni

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.