Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Președintele Serbiei nu va participa la lucrările celei de-a 73-a sesiuni a Adunării generale a ONU

Inquam Photos/Octav Ganea
Aleksandar Vucic

Bruxellesul va trebui să mai aştepte până să-l vadă din nou pe preşedintele sârb Aleksandar Vucic, având în vedere că ideile preşedintelui privind rezolvarea problemei Kosovo şi a relaţiilor sârbo-albaneze nu au primit niciun fel de sprijin, a declarat Marko Djuric, şeful Oficiului guvernamental sârb pentru Kosovo-Metohija, transmite Tanjug preluată de Agerpres.

Oficialul sârb a făcut această declaraţie într-o conferinţă de presă joi la Belgrad, întrebat dacă dialogul de la Bruxelles va continua.

Djuric a precizat că şeful statului sârb nu se va deplasa la New York la sfârşitul lui septembrie pentru a participa la lucrările celei de-a 73-a sesiuni a Adunării generale a ONU, menţionând că în cadrul acesteia nu va avea loc nicio reuniune legată de Kosovo.

Oficialul sârb a mai adăugat că eforturile depuse de conducerea ţării sale de a găsi o soluţie de compromis şi o cale raţională de reglementare a relaţiilor sârbo-albaneze au declanşat "o avalanşă de atacuri şi critici, îndreptate în primul rând împotriva preşedintelui Vucic", a consemnat Tanjug.

Serbia şi fosta sa provincie Kosovo se află în dialog din 2011, sub egida Uniunii Europene, pentru îmbunătăţirea relaţiilor şi rezolvarea neînţelegerilor, dialog aflat însă în punct mort de mai multe luni. La 13 septembrie, preşedintele sârb a declarat că doreşte garanţii că ţara sa va adera la Uniunea Europeană în 2025 ca parte a unui eventual acord cu Kosovo, dorit de Bruxelles, care ar deschide calea ambelor părţi de a se alătura blocului comunitar.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.