Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Președintele Statelor Unite ale Americii, Donald Trump, susține că discuțiile despre economie cu ofcialii din China merg 'foarte bine'

Donald Trump

Discuţiile care se derulează în prezent între înalţi funcţionari chinezi şi americani la Beijing pentru reglarea diferendului comercial dintre cele două ţări "merg foarte bine", a scris preşedintele american Donald Trump marţi pe Twitter, potrivit AFP, relatează Agerpres.

Liderul de la Casa Albă nu a oferit niciun alt detaliu, în contextul în care negociatorii au discutat pentru a doua zi consecutiv în capitala chineză.

Delegaţia americană condusă de adjunctul reprezentantului american pentru comerţ, Jeffrey Gerrish, nu a făcut niciun comentariu când a părăsit hotelul luni şi marţi.

Nici de la partea chineză nu a venit vreo informaţie privind discuţiile, care sunt primele întâlniri între americani şi chinezi după acordul încheiat între preşedintele Trump şi omologul său chinez Xi Jinping la capătul unui summit desfăşurat la Buenos Aires, în Argentina, la 1 decembrie.

În ciuda absenţei oricărui detaliu concret privind eventuale progrese, pieţele financiare, care au avut de suferit din cauza războiului comercial declanşat de Trump, au reacţionat în creştere la optimismul afişat de preşedintele american, atât în Europa, cât şi în SUA.

Citește și: Evoluţii financiare şi bursiere: bursa de pe Wall Street a deschis şedinţa de marţi în creştere, după anunțul lui Trump privind relațiile cu China

Pentru a găsi un acord global cu Beijingul, Donald Trump a acceptat să suspende până la 2 martie creşterea tarifelor vamale de la 10% la 25% asupra unor produse chineze de 200 de miliarde de dolari importate de SUA.

Acest acord vizează nu doar o reducere a deficitului comercial, dar şi renunţarea de către China la ceea ce Trump consideră a fi practici comerciale neloiale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.