Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Președintele SUA Donald Trump se întâlnește cu noul împărat al Japoniei Naruhito

Instagram
Donald Trump

Preşedintele american Donald Trump va vizita, cel mai probabil, Japonia în mai pentru a se întâlni cu noul împărat al ţării şi apoi se va întoarce în Japonia în iunie pentru summit-ul G20, a informat un oficial al Casei Albe miercuri, scrie Reuters, informează News.ro.

Citește și: Ochi pentru ochi și dinte pentru dinte în justiția din Egipt: nouă persoane implicate în asasinarea din 2016 a fostului procuror general au fost executate

Prima sa vizită va avea loc cel mai probabil între 26 şi 28 mai, conform postului japonez de televiziune NHK, care a făcut referire la informaţii primite de la oficiali japonezi. Trump va deveni astfel primul politician străin care se va întâlni cu Prinţul Naruhito după ce acesta îi va urma la tron tatălui său, Akihito, ca împărat al Japoniei începând cu 1 mai.

Trump va participa şi la summit-ul G20 de la Osaka din iunie, a informat oficialul Casei Albe.

Administraţia Trump a colaborat cu conducerea Japoniei şi Coreei de Sud înaintea summit-ului preşedintelui american cu liderul nord-coreean Kim Jong-un de la sfârşitul lui februarie pentru a putea ajunge la dezarmarea nucleară a peninsulei coreene.

Trump a discutat cu premierul japonez Shinzo Abe miercuri dimineaţa, conform Casei Albe iar cei doi lideri „şi-au reafirmat angajamentul de a ajunge la dezarmarea nucleară finală şi verificată complet a Coreei de Nord şi au discutat despre summit-ul lui Trump cu Kim”.

Abe a declarat că Japonia lucrează pentru a îmbunătăţi relaţiile diplomatice cu Coreea de Nord şi s-a angajat să lucreze alături de China pentru a detensiona situaţia din peninsulă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.