Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Președintele turc ia în calcul să efectueze o vizită la Casa Albă: `Voi vorbi la telefon cu Trump`

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a anunţat marţi că va discuta la telefon cu omologul său american Donald Trump înainte de a decide dacă să meargă sau nu în vizită la Casa Albă săptămâna viitoare, informează dpa, potrivit Agerpres.

"Vom vorbi la telefon cu Trump şi vom lua decizia finală în consecinţă", a declarat Erdogan marţi presei la parlament, potrivit postului public TRT.

Donald Trump l-a invitat pe preşedintele turc să-l viziteze la Casa Albă la 13 noiembrie. Recep Tayyip Erdogan s-a înfuriat însă după ce Camera Reprezentanţilor a recunoscut, la 29 octombrie, genocidul armean şi a adoptat un proiect bipartizan făcând apel la sancţionarea Turciei pentru ofensiva din nord-estul Siriei.

Ankara respinge folosirea termenului de genocid referitor la expulzarea şi uciderea a aproape 1,5 milioane de armeni de către Imperiul otoman în timpul primului război mondial.

Citește și: Schimbări la ministerele de forță din Rusia: Preşedintele Vladimir Putin a destituit 11 generali

(Americanii) "Iau în parlamentul lor decizii care pentru noi sunt nule şi neavenite", a afirmat Erdogan.

"Cei care ne ameninţă cu sancţiuni nu ştiu pesemne că singura autoritate care ne poate sancţiona este Allah", a mai comentat preşedintele turc, referindu-se la sentimentele antiturceşti din SUA.

Totuşi, Trump şi Erdogan, ale căror state sunt aliaţi în cadrul NATO, par a avea o relaţie puternică, în pofida tensiunilor legate de achiziţionarea de către Turcia a sistemului de rachete sol-aer S-400 şi a omniprezentei ameninţări cu sancţiuni, notează dpa.

După o convorbire telefonică dintre cei doi lideri, la 6 octombrie, Casa Albă a anunţat o schimbare neaşteptată de politică în Siria, retrăgând trupele americane şi abandonându-şi partenerii kurzi irakieni pentru a deschide calea ofensivei turce, care a fost lansată trei zile mai târziu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.