Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Președintele UNJR: Șefii Parchetelor sunt numiți POLITIC

The scales of justice

Dana Gârbovan, președintele Uniunii Naționale a Judecătorilor din România (UNJR), a declarat că numirile la vârful parchetelor sunt făcute politic, deoarece ministrul Justiției propune, CSM aprobă, iar președintele ia decizia finală.

"Dacă vă uitați de fiecare dată când s-au făcut numiri, nu doar în acest mandat ci și în cele anterioare, s-au făcut contestate de societatea civilă tocmai pentru implicarea politicului pe partea vizând propunerile care se fac, deci pe intrare și ulterior pe ieșire. Pentru că în ceea ce privește Parchetul General ce include și DNA și DIICOT propunerea o face Ministerul Justiției, se dă un aviz care este consultativ de către CSM, iar decizia finală aparține președintelui. Cei doi factori esențiali sunt la ministrul Justiției și la președinte care nu fac parte nu fac parte din puterea și nici măcar din autoritatea judecătorească" a precizat președinta UNJR, la în emisiunea "Dosar de Politician", la B1 Tv.

Carmen Iohannis surprinde cu o nouă apariție. Fotografia face furori pe Internet / FOTO

"Este important să ai proceduri transparente atunci când faci propunerile pentru vârfurile parchetelor. Și acest lucru nu l-am spus doar noi, l-a spus Comisia Europeană, în mod repetat de fiecare dată când urmau să aibă loc astfel de numiri s-a subliniat importanța unor proceduri care să garanteze egalitate de șanse, înscriere deschisă, competiție, criterii, transparență, ceea ce se cere de regulă pentru funcții publice de o asemenea importanță" a mai spus Dana Gârbovan.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.