Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Președintele unui stat ȘOCHEAZĂ: 'Ziariștii corupți ar putea fi ASASINAȚI'

presa

Preşedintele ales al statului Filipine, Rodrigo Duterte, a fost criticat miercuri pentru că a afirmat cu o zi înainte că ziariştii corupţi ar putea fi 'asasinaţi', relatează DPA.

'Doar pentru că eşti jurnalist nu eşti scutit de asasinat, dacă eşti un ticălos', a declarat Duterte în cadrul unei conferinţe de presă din oraşul Davao din sudul ţării, marţi seară.

Citește și: Razvan Firea, fiul vitreg al Gabrielei Firea: Cand veti merge la vot, sa nu va alunece stampila din greseala pe numele meu

'Există încă corupţie în rândul vostru', a declarat el pentru reporteri. 'Dacă eşti un jurnalist bun, nimeni nu se va atinge de tine, în special dacă ceea ce scrii este adevărat', a adăugat el.

Uniunea Naţională a Jurnaliştilor din Filipine (NUJP) a precizat că este 'îngrozitor' că Duterte a sugerat că este justificată uciderea jurnaliştilor dacă se crede că aceştia nu respectă standardele etice profesionale.

Citește și: Problema de clasa II-a la care părinții nu știu să răspundă

'Afirmaţia grosolană a lui Duterte nu numai că pătează numele şi amintirea colegilor noştri care au fost ucişi din 1986 până în prezent dar şi, de fapt, declară deschiderea sezonului pentru reducerea la tăcere a media', a precizat NUJP într-un comunicat.

Filipine a fost clasificat drept unul dintre cele mai periculoase locuri pentru jurnalişti din lume de către organizaţiile care militează pentru libertatea media, inclusiv de Comitetul pentru protecţia jurnaliştilor cu sediul la New York.

Citește și: Cum își lasă pușcăriașii gravide iubitele: Le trimit pixuri pline cu spermă pentru FIV

Vineri, ziaristul specializat pe crime Alex Balcoba a fost împuşcat mortal la Manila, fiind cel de al doilea jurnalist ucis în Filipine în 2016, potrivit NUJP.

În 2009, 32 de persoane angajate în media s-au aflat printre cele 50 de persoane ucise când un convoi al unui politician local care se îndrepta spre un miting electoral a fost vizat de un atac. Presupuşii organizatori ai atacului sunt în prezent judecaţi în Filipine, scrie agerpres.ro.

Citește și: O tânără de 24 de ani a murit din cauza plăcerii când se masturba

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.