Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Prețul petrolului a EXPLODAT din cauza sancțiunilor economice impuse de SUA unor țări

sonda petrol

Criza din Venezuela și conflictul economic dintre SUA și Iran au afectat prețul petrolului în ultimele luni.

Citește și: Cazul femeii din Italia prea urâtă ca să fie violată şi o paralelă cu justiţia din România

Preţul petrolului Brent a urcat joi la cel mai ridicat nivel din ultimele patru luni, fiind susţinut de reducerea producţiei aplicată de OPEC şi de sancţiunile americane împotriva Venezuelei şi Iranului, transmite Reuters, informează News.ro.

La această creştere a mai contribuit o scădere neaşteptată a stocurilor şi a producţiei de petrol din Statele Unite, potrivit traderilor.

Contractele pentru ţuţeiul Brent au atins joi cel mai ridicat nivel din acest an, de 67,84 de dolari pe baril, în timpul tranzacţiilor pe piaţa asiatică, fiind cotate la 67,76 dolari pe baril la ora 06:05 GMT, în urcare cu 0,3% faţă de închiderea de miercuri.

Citește și:Avertisment SUMBRU din SUA: Rusia ar putea încerca să ocupe România în următorii ani

Preţul petrolului West Texas Intermediate (WTI) a crescut cu 0,2% faţă de închierea precedentă, la 58,4 dolari pe baril, nivel apropiat de maximul ultimelor patru luni atins în ziua anterioară.

”Scăderea stocurilor, datorită reducerii livrărilor de către OPEC şi alte state şi...sancţiunile americane aplicate produselor petroliere din Venezuela au consolidat sprijinul pentru preţurile petrolului”, a declarat Benjamin Lu, de la firma de brokeraj Phillip Futures din Singapore.

În Venezuela, producţia şi exporturile de petrol au fost perturbate de criza economică şi politică care a dus la pene extinse de curent şi deficite în aprovizionare, în timp ce Washingtonul a interzis companiilor americane să facă afaceri cu guvernul venezuelean, inclusiv cu firma petrolieră de stat PDVSA.

În plus, două tancuri petroliere au explodat miercuri la un proiect de modernizare a unei exploatări de petrol greu din estul Venezuelei, potrivit unei surse din inustrie.

În Orientul Mijlociu, Statele Unite vor să reducă exporturile de ţiţei ale Iranului cu 20%, la sub 1 milion de barili pe zi, începând din luna mai, cerând ţărilor importatoare să îşi reducă achiziţiile din această ţară pentru a evita sancţiuni din partea Washingtonului, au declarat două persoane apropiate situaţiei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.