Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Prețul petrolului a scăzut la 52,80 de dolari: Prețul reprezintă minimul absolut al ultimelor 18 luni

petrol

Prețul petrolului a scăzut joi, după sporul de 8% din sesiunea precedentă, pe fondul preocupărilor legate de oferta abundentă de țiței declinul economiei globale, chiar dacă scăderea piețelor bursiere a fost un atu, relatează mediafax.

Citește și: S-ar fi AFLAT candidatul PSD-ALDE la prezidențiale! Cine ar fi cel care îl va înfrunta pe Klaus Iohannis (surse)

Petrolul Brent a scăzut cu 1,67 dolari/baril, sau 3,1%, la 52,80 dolari, înainte de a reveni la aproximativ 53,45 dolari la 12.05 GMT. Petrolul ușor american a scăzut cu 1,30 dolari, până la 44,92 dolari/baril.

Prețurile petrolului au atins nuveluri maxime la începutul lunii octombrie, însă acum se apropie de cel mai scăzut nivel din ultimele 18 luni.

Ambele valori de referință ale petrolului au pierdut mai mult de o treime din valoarea de la începutul lunii octombrie și se îndreaptă spre scăderi de peste 20% în 2018.

În urmă cu trei luni piața părea a se îndrepta spre o penurie, pe fondul iernii din emisfera nordică, pentru că sancțiunile americane au eliminat volume importante de țiței iranian.

Dar alți exportatori de petrol au compensat deficitul, alimentând stocurilor globale și scăderea prețurilor.

OPEC a decis la începutul acestei luni reducerea producției, împreună cu alți producători, printre care și Rusia, cu 1,2 milioane de barili pe zi (bpd), echivalentul a peste 1% din consumul global.

Dar reducerile vor intra în vigoare abia luna viitoare, iar producția de țiței se situează în preajma unui nivel record în Statele Unite, Rusia și Arabia Saudită, cu livrări americane de 11,6 milioane de barili pe zi, mai mult decât Arabia Saudită și Rusia împreună.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.