Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Prețul petrolului scade cu mai mult de un procent

sonda petrol

Prețul petrolului a scăzut marți cu mai mult de un procent pe fondul livrărilor în creștere și al temerilor că furnizarea de carburanți va fi afectată de evoluția economiei mondiale și de adâncirea disputei comerciale dintre SUA și China, informează Reuters.

Prețul petrolului Brent a scăzut cu 1,34 dolari, la 76 dolari/baril (-1,7%), iar țițeiul american West Texas Intermediate a scăzut cu 94 de cenți, la 66,10 dolari/baril (-1,4%)

Presiunea asupra prețurilor a venit din partea rezervelor americane, așteptate să crească pentru a șasea săptămână la rând, dar și din partea Rusiei și Arabiei Saudite, care au anunțat creșteri de producție.

În octombrie, petrolul a fost o victimă colaterală a scăderilor de pe piețele bursiere și a conflictului comercial dintre SUA și China. SUA a impus tarife suplimentare pe bunuri din China în valoare de 250 de miliarde de dolari, iar China a răspuns cu suplimentări de tarife pentru bunuri americane ân valoare de 110 miliarde de dolari.

Producția de petrol a Rusiei, Statelor Unite și Arabiei Saudite a atins 33 de milioane de barili pe zi, pentru prima dată în septembrie, ceea ce înseamnă atât o creștere de 10 milioane de barili pe zi de la începutul acestui deceniu, cât și faptul că cele trei state acoperă acum o treime din cererea globală de petrol.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.