Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Prețul petrolului scade pe fondul crizei din Grecia

Preturile petrolului au scazut luni cu peste 1 dolar, pe fondul crizei din Grecia care a dus la închiderea bancilor elene si la controlul capitalului, determinând investitorii sa renunte la activele riscante, relateaza Reuters, potrivit Mediafax.

Banca Centrala Europeana a mentinut dar a înghetat nivelul de finantare a bancilor elene prin programul de asistenta de urgenta ELA, în urma esuarii negocierilor dintre autoritatile elene si creditori, respectiv Comisia Europeana, BCE si FMI.

În aceste conditii, autoritatile elene nu au avut alta solutie decât sa închida bancile pâna dupa referendumul referitor la masurilor de austeritate, programat pe 5 iulie.

Pretul petrolului Brent, de referinta la bursa din Londra, este în declin cu 1,36 dolari, la 61,9 dolari pe baril, atingând cel mai redus nivel de dupa 5 iunie.

Cotatia petrolului de referinta pe piata americana este în scadere cu 1,25 dolari, la 58,38 dolari pe bari, nivel minim dupa 9 iunie.

Analistii anticipeaza ca preturile petrolului vor continua sa aiba o evolutie negativa în aceasta saptamâna, înainte de referendumul de duminica.

Un alt factor care ar putea influenta preturile titeiului în aceasta saptamâna este evolutia negocierilor referitoare la programul nuclear iranian. Duminica, oficiali occidentali au sugerat ca autoritatile de la Teheran dau înapoi în privinta angajamentelor asumate într-un acord interimar convenit în urma cu trei luni. Oficiali americani si iranieni au spus la rândul lor ca discutiile privind acordul final ar putea depasi termenul limita fixat pentru 30 iunie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.