Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Prețurile locuințelor din Marea Britanie ar putea scădea cu 35% în lipsa unui acord Brexit

rfi.fr
Brexit

În cazul ieșirii Marii Britanie din Uniunea Europeană fără un acord, se poate produce un haos economic, iar prețurile locuințelor din regat să scadă cu 35%, a declarat guvernatorul Băncii Angliei (Bank of England, BoE), Mark Carney, relatează vineri publicațiile BBC și Financial Times, conform mediafax.

Carney s-a întâlnit joi cu miniștrii de stat pentru a discuta despre riscurile unei ieșiri „dezordonate” din UE, precizând că o astfel de decizie poate duce la o scădere a prețurilor la locuințe cu 35% în decursul a trei ani.

Avertizarea guvernatorului reflectă unele comentarii făcute anterior de instituția financiară. Banca Angliei efectuează în mod frecvent „teste de stres” pentru a verifica dacă sistemul bancar poate rezista unor șocuri financiare extreme, iar la ultima testare din noiembrie s-a afirmat că o scădere cu 33% a prețurilor pentru locuințe este în cel mai dur scenariu.

„Am folosit testul de stres pentru a ne asigura că cele mai mari bănci din Marea Britanie pot continua să răspundă nevoilor gospodăriilor și companiilor din Marea Britanie, chiar și în cazul unui Brexit dezordonat, indiferent de cum ar fi acesta. Treaba noastră, la urma urmei, nu este să sperăm la ce este mai bine, ci să ne facem planuri pentru ce este mai rău”, a precizat Mark Carney preluat de Reuters.

Conducătorul Bank of England i-a avertizat pe miniștrii din cabinetul premierului Theresa May, că, în scenariul unui Brexit fără un acord, instituția nu poate să evite o criză, iar inflația și șomajul vor crește, relatează Financial Times. În același context, Carney a mai adăugat că Brexitul va face din Marea Britanie o țară de emigrație, pentru prima dată după 1994.

La sfârșitul lunii august, May a declarat că ieşirea Marii Britanii din UE anul viitor fără un acord „nu va fi un capăt de lume”, după ce ministrul britanic de Finanţe, Philip Hammond, a declarat că acest lucru ar dăuna grav economiei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.