Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Preasfințitul Macarie, episcopul Europei de Nord, a fost desemnat cetățean de onoare al județului Bistrița-Năsăud

Preasfințitul Părinte Macarie, Episcopul Europei de Nord, a fost desemnat joi cetățean de onoare al județului Bistrița-Năsăud.

Titlul, conferit de Consiliul Județean Bistrița Năsăud, a fost acordat celor care „și-au pus amprenta asupra vieții culturale, religioase, economice și sociale din cuprinsul județului”, menționează site-ul Mitropoliei Clujului. La eveniment a participat și Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, scrie basilica.ro.

„Sunt onorat și recunoscător pentru distincția conferită astăzi, solemn, de cetățean al județului meu natal Bistrița-Năsăud. Este un semn al dragostei și recunoștinței și un imbold de a năzui să dobândim, cu toții, cea mai importantă distincție pe care o poate primi un om în viață: de a fi cetățean al Raiului!”, a spus Episcopul Europei de Nord.

„Mă simt, în continuare, lăuntric, copil. Un copil al părinților mei, Vasile și Ana. Un copil al părinților mei duhovnicești. Un copil al satului meu natal năsăudean. Un copil al acestor meleaguri. Să protejăm fiecare acest copil lăuntric care se bucură de lucrurile simple, iar, acum, de atmosfera Crăciunului, de o colindă, de un măr, de o binecuvântare a preotului!”, a adăugat ierarhul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.