Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Preasfințitul Părinte Gurie a fost comemorat sâmbătă la împlinirea a patruzeci de zile de la trecerea în veșnicie

basilica.ro
PS Gurie

Preasfințitul Părinte Gurie a fost comemorat sâmbătă la împlinirea a patruzeci de zile de la trecerea în veșnicie, conform basilica.ro

Slujba de pomenire a fost oficiată în Catedrala episcopală „Sfântul Nicolae” din Deva de mai mulți ierarhi conduși de Mitropolitul Laurențiu al Ardealului.

Înaltpreasfinția Sa a vorbit după slujbă despre fostul Episcop al Devei și Hunedoarei.

„Este datoria noastră de a-I mulţumi lui Dumnezeu că, iată, prin alesul Său a lucrat în Biserica Sa cea sfântă, această minunată operă. Întâi de toate, a fost ctitorul, întemeietorul acestei episcopii, a fost primul care s-a luptat cu greutăţi pe care noi nu ni le putem imagina şi, privind la realizări, ne putem da seama că n-a fost tocmai uşor”.

„La toate acestea se adaugă modul în care ierarhul plecat la Domnul, a întruchipat şi trăit virtuţile pe care ni le-a lăsat Dumnezeu pentru ca să le punem la temelia vieţii noastre spirituale”.

Un scurt cuvânt a ţinut şi Mitropolitul Andrei.

„A fost credincios, a fost harnic, a fost foarte smerit şi a fost foarte iubitor faţă de cei din jurul lui. Am venit cu drag, cu pioşenie şi cu părere de rău pentru a ne ruga pentru el, fiindcă nouă ni s-a părut că a plecat prea devreme dintre noi”, a precizat Mitropolitul Clujului.

Evocarea Preasfinţitului Părinte Gurie Georgiu a continuat la Muzeul Civilizaţiei Dacice şi Romane din Deva, unde instituţia gazdă, împreună cu Biblioteca Judeţeană din Deva şi cu Episcopia Devei şi Hunedoarei au pregătit un film de prezentare a activităţii spirituale, pastorale şi administrative a Episcopului Gurie Georgiu

Tot acolo, a fost pregătită o expoziţie fotografică, fiind suprinse numeroase aspecte din cei 12 ani de păstorire a Episcopului Gurie Georgiu în judeţul Hunedoara.

Preasfințitul Părinte Gurie a trecut la Domnul în 21 octombrie 2021, în urma îmbolnăvirii de Covid-19. El a fost înhumat două zile mai târziu în Catedrala Episcopală „Sfântul Nicolae” din Deva.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.