Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Preasfințitul Părinte Ieronim Sinaitul, despre construirea Catedralei Naționale

basilica.ro
PS Ieronim hram paraclis

Preasfințitul Părinte Ieronim Sinaitul a afirmat luni că „lucrarea deosebită care se desfășoară” la Catedrala Națională „este o chemare și o adiere de Înviere către neamul nostru”.

În omilia rostită la Paraclisul Catedralei Naționale cu ocazia hramului acestuia, Episcopul Vicar Patriarhal s-a referit la „adierea de Înviere” a lui Dumnezeu în inimile credincioșilor, scrie Basilica.ro.

Ierarhul a definit-o pe aceasta ca putere de la Dumnezeu care ajută „la împlinirea binelui, la lucrarea binelui în viața și ființa dumneavoastră și la lucrarea binelui în jurul dumneavoastră – față de aproapele și în societatea noastră, care are nevoie de multă îndrumare și de mult bine”.

„Să ne ajute Dumnezeu ca lucrarea aceasta a Învierii să se extindă asupra întregului nostru neam [începând] de aici, de la Paraclisul Catedralei Naționale”, a adăugat Preasfințitul Părinte Ieronim.

El și-a exprimat încrederea că „neamul nostru, care, cu toate că s-a răspândit pe multe meridiane ale Pământului, mai are resurse să se regenereze”.

Aceste „resurse spre înviere” se găsesc „în gena sa, în educație, în credința pe care o propovăduiește Biserica, în legea noastră românească”, a continuat el.

Ierarhul s-a rugat „să ne ajute Dumnezeu ca pas cu pas, prin dragostea și buna cooperare a tuturor creștinilor și prin mica sau marea jertfă a tuturor, să fie împlinită” această lucrare spre învierea neamului românesc.

„Atunci când la o biserică, chiar dacă în mod simbolic și cu jertfe mici, participă cât mai mulți din fiii unui neam, aceasta fiind o biserică a întregului neam, atunci ei sunt mici părticele în această lucrare complexă”, a subliniat părintele episcop vicar patriarhal.

„Și, cu toții împreună suntem o biserică închinată și slujitoare lui Dumnezeu, o biserică a Învierii, o biserică a speranței, o biserică a lucrării celei bune a Evangheliei lui Hristos”, a încheiat el.

Până acum a fost realizat 20% din mozaicul Catedralei Naționale – 3.000 de metri pătrați din cei aproximativ 15.000. La Catapeteasma Catedralei Naționale, cea mai mare din lume, s-a lucrat 10 luni. Numai pentru partea din față, vizibilă credincioșilor, s-au folosit opt tone de mozaic.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.