Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Preasfinţitul Părinte Varlaam Ploieşteanul: Milioanele de români care au părăsit ţara au luat cu ei şi evlavia pentru Sf. Parascheva

basilica.ro
ziua aromanilor ps varlaam ploiesteanul

În ziua Sfintei Parascheva, Preasfinţitul Părinte Varlaam Ploieşteanul a afirmat joi la Catedrala Patriarhală că milioanele de români care au părăsit ţara au luat cu ei şi evlavia pentru sfânta cinstită de Biserică în ziua de 14 octombrie, conform basilica.ro

Sfânta Parascheva

De asemenea, Episcopul vicar patriarhal le-a mulţumit credincioşilor pentru participarea la Sfânta Liturghie, i-a felicitat pe cei care îşi serbează onomastica şi s-a rugat pentru toţi lui Dumnezeu şi Sfintei Cuvioase Parascheva.

„Vă mulţumim că în pofida vremii ploioase de afară aţi venit de dimineaţă la biserică pentru a o sărbători împreună şi a o cinsti pe Sfânta Maica Parascheva, lauda cea preacinstită a Moldovei, dar ocrotitoarea românilor de pretutindeni, pentru că acolo unde au ajuns milioanele de români care au părăsit ţara din diverse motive au luat cu ei şi evlavia pentru Sfânta Cuvioasă Parascheva, înălţând mai multe altare peste tot unde au ajuns în lumea întreagă ca semn al comuniunii permanente şi semn de recunoştinţă şi bucurie pentru ajutorul pe care l-au primit şi l-au experimentat prin rugăciunile şi mijlocirile sfintei Cuvioase şi mult milostivei Maicii noastre Parascheva”.

„Pe cei care purtaţi numele Sfintei Cuvioase Parascheva – şi ne bucurăm să constatăm că din ce în ce mai mulţi tineri şi tinere primesc acest nume atât de frumos la taina sfântului botez – îi felicităm şi le dorim lor, celor prezenţi şi tuturor celor care îi cinstesc pe sfinţi şi manifestă o evlavie deosebită pentru Sfânta Parascheva ca prin rugăciunile ei să ceară de la Dumnezeu sănătate, bucurie şi ajutor pentru toţi”.

„Vă dorim o zi de sărbătoare frumoasă şi vă dorim ca Dumnezeu să vă păzească de toată încercarea şi întristarea care marchează societatea noastră astăzi, confruntată cu cel mai agresiv val al pandemiei de covid-19. Să ne punem încrederea în Dumnezeu, să respectăm în egală măsură şi elementarele măsuri care se cer pentru protecţia noastră şi a semenilor noştri, adică masca, distanţarea şi spălarea repetată a mâinilor ca în modul acesta să evităm răspândirea acestui virus”.

„Să purtăm în rugăciunile noastre obşteşti la biserică şi în cele particulare în casele noastre pe cei care se confruntă cu această boală şi pe toţi medicii, asistenţii şi angajaţii din sistemul sanitar care depun o muncă jertfelnică pentru salvarea vieţii celor care suferă cumplit din cauza acestui flagel. Dumnezeu să ne păzească pe toţi!”, a spus Preasfinţia Sa.

Credincioşii au avut posibilitatea de a se închina la racla cu un veșmânt al Sfintei Cuvioase Parascheva, adusă din Paraclisul istoric „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” al Reședinței Patriarhale.

Hirotonie

În timpul Sfintei Liturghii, ierarhul l-a hirotonit preot – pe seama Parohiei Zlătari din Capitală – pe arhidiaconul Ştefan Sfarghie.

Părintele Episcop i-a urat noului preot, care este şi redactor la cotidianul „Ziarul Lumina” al Patriarhiei Române, „slujire frumoasă, binecuvântată și plină de roade”.

„Împreună cu noi au slujit părintele arhimandrit Paisie Teodorescu, vicar patriarhal și coordonator al activităților din Reședința Patriarhală, precum și părintele consilier patriarhal Nicolae Dascălu, directorul Publicațiilor Lumina, cei doi superiori ai părintelui Ștefan Sfarghie. Acest lucru a fost o bucurie și o recunoaștere a lucrării sale de până acum, săvârșită cu devotament, cu râvnă și cu multă sobrietate și seriozitate”.

„El a fost recomandat pentru slujirea preoțească chiar de părintele Nicolae Dascălu, parohul bisericii unde a fost numit, acesta cunoscând fidelitatea și virtuțile părintelui Ștefan”.

„Îi dorim o slujire frumoasă, binecuvântată și plină de roade, alături de îndrumătorul și binefăcătorul său. În sobor au fost prezenți și tatăl său, preot în localitatea Cuiejdi din apropierea orașului Piatra Neamț, precum și fratele său, ostenitor în cadrul secretariatului Reședinței Patriarhale, acest lucru arătând că părintele Ștefan provine dintr-o familie credincioasă, care a servit Biserica”, a subliniat PS Varlaam Ploieşteanul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.