Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PRECEDENT: CONCEDIERILE lui Ilie Bolojan ar putea fi ANULATE de INSTANȚĂ - Decizia anunțată de CJ Prahova

ciocanel judecator

Concedierile anunțate de șeful CJ Bihor Ilie Bolojan ar putea fi anulate de instanță. Asta dacă cei vizați intentează un proces. În acest sens există deja un precedent juridic. Salariaţii Consiliului Judeţean Prahova au obţinut în instanţă suspendarea unei hotărâri a aleşilor judeţeni care prevedea reducerea cu 101 funcţii a aparatului propriu al Consiliului Judeţean, fapt ce presupune concedierea a aproape o sută dintre angajaţi. Între timp, angajaţi ai instituţiei au cerut în instanţă şi anularea hotărârii adoptate, la propunerea noului preşedinte al CJ Prahova, liberalul Iulian Dumitrescu, în prima jumătate a lunii noiembrie la scurt timp de la constituirea noului Consiliul Judeţean.

Citește și: Ion Cristoiu ÎL TOACĂ pe Klaus Iohannis: A ținut MORȚIȘ să facă alegeri, convins că poporul îl iubește

Patru angajate ale Consiliului Judeţean Prahova, care au atacat în instanţă o hotărârea adoptată de consilieri judeţeni în luna noiembrie, au obţinut în instanţă suspendarea punerii în aplicare a documentului care prevedea reducerea cu 101 posturi a organigramei aparatului propriu a Consiliului Judeţean.

 

Decizia pronunţată de secţia de contencios administrativ a Tribunalului Prahova, este executorie şi poate fi atacată cu recurs în cinci zile de la comunicare.

 

Surse din CJ Prahova a declarat pentru News.ro că acţiunea în instanţă a fost iniţiată de patru salariate ale CJ, între care trei juriste, precizând că mulţi alţi angajaţi s-au temut de eventuale repercusiuni dacă participă la acţiunea iniţiată de cele patru angajate.

 

În paralel, a fost introdusă în instanţă o altă acţiune care are ca rol anularea hotărârii în urma căreia aproximativ 90 dintre salariaţii Consiliului Judeţean Prahova ar urma să fie concediaţi.

 

În 13 noiembrie, consilierii judeţeni din Prahova au votat o hotărâre care prevede reducerea cu 101 posturi a aparatului propriu al administraţiei publice judeţene. Dintre cele 101 posturi care ar urma să dispară din organigramă zece nu sunt ocupate, declarau la acel moment oficiali ai instituţiei.

 

Decizia votată de aleşii judeţeni ţa iniţiativa noului preşedinte al CJ Prahova, liberalul Iulian Dumitrescu, a fost anunţată de instituţie în aceeaşi zi, drept „reducere de Black Friday”.

 

Preşedintele CJ Prahova a anunţat de asemenea că doreşte desfiinţarea a două direcţii din cadrul Consiliului Judeţean.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.