Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Precizare privind activităţile social – pastorale ale Centrului Cultural-Misionar 'Familia'

basilica.ro
BOR ortodoxa biserica

În legătură cu articolul neinspirat intitulat Biserica nu are bani de Catedrala Neamului, dar şi-a tras hotel lângă Bucureşti, postat pe site-ul ştiripesurse.ro, în ziua de 17 august 2016, pentru corecta informare a opiniei publice facem următoarele precizări:

În Casa "Sfântul Pantelimon", situată în oraşul Pantelimon din judeţul Ilfov pe vechiul amplasament al Mănăstirii Pantelimon, nu funcţionează "un hotel de cinci stele", ci se renovează Centrul Cultural-Misionar "Familia" care desfăşoară activităţi cultural-educative şi acţiuni social – pastorale având caracter misionar şi filantropic dedicate atât familiei în general, cât şi persoanelor aflate în dificultate.

În paralel cu aceste activităţi, Centrul Cultural-Misionar "Familia" găzduieşte serbări de sfârşit de an pentru elevi, precum şi cursuri de formare continuă pentru cler şi pentru mireni misionari ai Bisericii. Spațiul oferit de Casa "Sfântul Pantelimon" este destinat şi organizării de conferinţe, colocvii, simpozioane, seminarii etc., pentru promovarea dialogului dintre credinţă şi cultură, spiritualitate şi acţiune socială, teologie şi ştiinţă, artă şi educaţie etc.

În acest context, facem si precizarea că, întrucât Societatea comercială căreia Patriarhia Română i-a concesionat Complexul Lebăda în anul 2004, din cauza crizei financiare, nu a realizat investiţiile la care se angajase prin contract, locaţia respectivă a ajuns într-o stare avansată de degradare. Drept urmare, pentru remedierea situaţiei, Patriarhia Română a început în anul 2014 ample lucrări de renovare şi dotare, pentru organizarea aici a Centrului „Familia”. În prezent, lucrările sunt realizate doar în proporţie de 20%. În acest scop, banii proveniţi din activităţile desfăşurate de Centrul „Familia” în spaţiile deja renovate sunt folosiţi exclusiv pentru întreţinerea şi funcţionarea acestuia (salariile personalului, plata facturilor la curent electric, apă, gaze etc.) şi pentru continuarea lucrărilor de consolidare, renovare şi dotare. Scopul acestui Centru nu este profitul pecuniar, cum tendenţios insinuează articolul respectiv, ci lucrarea pastorală, socială şi misionară a Bisericii în folosul societăţii româneşti actuale, se arată într-un drept la replică.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.