Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Precizări ale Romsilva în urma `protestului` organizației Agent Green din Parcul Natural Bucegi

Romsilva
Parcul Natural Bucegi

În urma ”protestului” organizației Agent Green, desfășurat luni, 24 mai a.c. în Parcul Natural Bucegi, și a informațiilor false lansate de organizația respectivă, Regia Națională a Pădurilor – Romsilva face următoarele precizări:

Exploatarea forestieră din parcela u.a. 222 din UP I Caraiman, pădure privată administrată de Ocolul Silvic Azuga din cadrul Direcției Silvice Prahova, este legală și deține toate autorizațiile.

Parcela respectivă este situată la limita Parcului Natural Bucegi, în zona de managament durabil (zona ”tampon”), a parcului unde, conform articolului 22 alin.(8) lit. J) din O.U.G. nr. 57/2007 privind regimul ariilor naturale protejate, conservarea habitatelor naturale, a florei și faunei sălbatice sunt permise ”lucrări de îngrijire şi conducere a arboretelor, lucrări speciale de conservare cu accent pe promovarea regenerării naturale şi fără extragerea lemnului mort, cu excepţia cazurilor în care se manifestă atacuri de dăunători ai pădurii ce se pot extinde pe suprafeţe întinse, în primul rând de parcele întregi limitrofe zonelor cu protecţie strictă sau integrală, in restul zonei-tampon fiind permisă aplicarea de tratamente silvice care promovează regenerarea pe cale naturală a arboretelor: tratamentul tăierilor de transformare spre grădinărit, tratamentul tăierilor grădinărite şi cvasigrădinărite, tratamentul tăierilor progresive clasice sau în margine de masiv cu perioada de regenerare de minimum 10 ani”.

Ocolul Silvic Azuga a emis, în 23 martie 2021, autorizația A210000910008, cu valabilitate până la 30 aprilie 2021. Având în vedere condițiile meteorologice dificile, respectiv ninsori puternice, Ocolul Silvic Azuga a prelungit termenul de exploatare până la 30 mai 2021, notificând Garda Forestieră Ploiești, în acest sens, prin adresa 2277/27.04.2021.

Partida respectivă a fost autorizată de Administrația Parcului Natural Bucegi prin avizul 400/IDH/06.05.2020.

Parcela respectivă, fiind inclusă în studiul PIN MATRA 2001/018, a fost verificată conform normelor legale de Garda Forestieră Ploiești, care a avizat exploatarea prin adresa 2111/02.03.2020, neîndeplinind criteriile de includere a acesteia în categoriile funcționale păduri virgine sau cvasivirgine.

Regia Națională a Pădurilor – Romsilva respinge acuzațiile false lansate de organizația Agent Green, care aduc prejudicii instituției noastre, și asigură publicul că administrează cele 22 de parcuri naționale și naturale conform tuturor normelor legale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.