Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PRECIZARI de ultimă de la Primăria Capitalei: Bucureștenii nu vor plăti majorări de preț la Gigacalorie

Guvernul nu mai da pomana primariilor care nu au bani de incalzire

Bucureștenii nu vor plăti majorări de preț la Gigacalorie, anunță Primăria Muncipiului București prin intermediul unui comunicat de casă. Precizările vin ca urmare a materialelor de presă care anunță, în mod eronat, o apropiată majorare a facturilor populației la încălzire, ca urmare a unei viitoare creșteri de preț a Gigacaloriei, facem următoarele precizări:

Elena Udrea 'rupe tăcerea' din spatele gratiilor! Reacția emoționantă a fostului ministru după lovitura încasată din partea justiției din Costa Rica

Primăria Municipiului București infirmă datele publicate în presă conform cărora o eventuală majorare a prețului de producție a Gigacaloriei se va reflecta în facturile finale plătite de populaţie.

Primarul General, Gabriela Firea: “Prețul Gigacaloriei pentru cetățenii bucureșteni, consumatori racordați la RADET, nu va înregistra creșteri. Informația conform căreia ELCEN a solicitat Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) o majorare a preţului gigacaloriei cu aproximativ 10% se referă la prețul de producție al companiei, și nu la prețul la consumator. Orice majorare a prețului pe Gigacalorie plătit de populație are loc numai prin Hotărâre a Consiliului General al Municipiului București, iar în prezent un astfel de proiect NU se află în lucru la nivelul municipalității”.

Orice afirmație contrară este de natură să dezinformeze populația, de aceea facem apel ca informațiile destinate cetățenilor să fie tratate cu responsabilitate, fără adăugarea unor interpretări proprii.

“Eu vorbesc despre preţul de producere al Elcen, nu de preţul gigacaloriei care ajunge la populaţie”, este declarația reprezentantului ELCEN, citată în materialele de presă la care facem referire, așadar concluzia conform căreia majorarea se va reflecta în facturile finale plătite de populaţie este o pură speculație, nu o informație oficială.

În prezent, preţul gigacaloriei este de 163,03 lei cu TVA pentru consumatorii casnici. Din acest preţ, tariful gigacaloriei nu a suportat modificări faţă de anul precedent.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.