Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Precizari din partea PNL Gorj

Referitor la articolul cu titlul: “RĂZBOI între PNL şi PDL: o filială a aruncat în aer fuziunea”, semnat de domnul Lucian Negrea şi publicat pe site-ul www.stiripesurse.ro,  vă solicităm, conform legislaţiei în vigoare, să publicaţi acest drept la replică şi următoarele rectificări:

În cadrul articolului, se menţionează faptul că “ Liderului vechiului PDL, Dan Vîlceanu, a cerut excluderea din PNL a preşedintelui vechiului PNL, senatorul Dian Popescu.” Această informaţie este falsă, dat fiind faptul că niciodată nu s-a făcut vorbire despre excluderea dlui Dian Popescu, ci s-a pus problema suspendării, conform Statutului PNL, după ce au fost cerute lămuriri din partea membrilor de partid, privind statutul dlui Dian Popescu, după condamnarea penală cu suspendare, emisă de instanţa Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

În fapt, 47 de persoane care alcătuiau, la vremea respectivă,  Biroul Politic Municipal Reunit al PNL Tg-Jiu, au solicitat, Biroului Politic Judeţean al PNL Gorj şi Biroului Politic Naţional al PNL, lămuriri privind statutul îm partid al dlui Dian Popescu, preşedinte al fostului PNL Gorj, în urma condamnării penale cu suspendare.

Cei 47 au solicitat să fie respectat Statutul PNL care prevede la Art. 22 alin (4) următoarele : Fără a afecta prevederile alin (1) – (3) persoana condamnată penal este suspendată de drept din calitatea de membru PNL.

În acelaşi articol, publicat pe site-ul www.stiripesurse.ro, se scriu următoarele informaţii: “Solicitarea lui Vâlceanu nu respectă statutul partidului, pentru că Dian Popescu nu are o sentință definitivă și a făcut recurs în ”Dosarul Pavel”, pe care îl are la ÎCCJ. Chiar dacă nu respectă statutul, Vâlceanu l-a atacat pe Dian Popescu, ceea ce a dus la o ruptură între PDL și PNL, pe plan local.” Şi această informaţie este falsă, motiv pentru care vă solicităm să faceţi rectificările care se cuvin.

Dan Vîlceanu, copreşedintele PNL Gorj, solicită tocmai respectarea Statutului PNL, care prevede suspendarea din partid la o condamnare în primă instanţă, conform Art.22, alin. 4, la care am făcut referire mai sus, iar la condamnarea definitivă Statutul PNL prevede pierderea calităţii de membru, sancţiune prevăzută tot în Art. 22, însă la alin (5) care are următorul conţinut: “Persoana condamnată penal definitiv pierde de drept și automat calitatea de membru PNL.”.

Mai mult decât atât, Dan Vîlceanu nu a făcut referire doar la Dian Popescu , ci la toţi cei care sunt în PNL şi cad sub incidenţa Statutului PNL, pe care vi-l ataşăm, pentru o mai bună documentare.

Totodată, considerăm, că solicitarea de a se respecta Statutul partidului din care facem parte cu toţii, nu are menirea de a îngreuna sau periclita procesul de fuziune, ci dimpotrivă, aceea de a demonstra că noi suntem primii care respectăm regulile pe care singuri ni le impunem.

Având în vedere, că nu a fost solicitat un punct de vedere copreşedintelui PNL Gorj, Dan Vîlceanu, ne manifestăm speranţa că veţi faceţi rectificările care se cuvin, pentru o corectă informare a opiniei publice.

 

Departamentul Comunicare al PNL Gorj,

Denisa Şuţă

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.