DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

PRECIZĂRI Enel: Acordarea de dividende are în vedere contextul creat de noul cadru de reglementare

ENEL
Enel Contor inteligent

Acordarea de dividende are în vedere contextul creat de noul cadru de reglementare, care definește un nivel minim de investiții, precum și poziția financiară curentă bună a companiilor, ca urmare a unei politici de management solide și prudente, au declarat reprezentanții Enel, conform Mediafax.

Estimările actualizate ale fluxurilor de numerar sunt strict corelate cu noul cadru de reglementare, au precizat oficialii companiei.

Adunările Generale ale Acționarilor companiilor E-Distribuție Banat, E-Distribuție Dobrogea și E-Distribuție Muntenia au aprobat recent acordarea de dividende în valoare de 2,955 miliarde lei, din rezultatul reportat al anilor anteriori. Astfel, E-Distribuție Banat va acorda dividende în valoare de 886,15 milioane lei, E-Distribuție Dobrogea va acorda dividende ajungând la 502,7 milioane lei, în timp ce E-Distribuție Muntenia va acorda dividende în valoare de 1,566 miliarde lei.

În prezent, Grupul Enel deține 78% din acțiunile E-Distribuție Muntenia, în timp ce Fondul Proprietatea are 12%, iar Statul Român, prin intermediul SAPE, are o pondere de 10%. În ceea ce privește E-Distribuție Banat, structura acționariatului este următoarea: Grupul Enel – 51%, Fondul Proprietatea – 24,12%, SAPE – 24,86%; pentru E-Distribuție Dobrogea structura este: Grupul Enel – 51%, Fondul Proprietatea – 24,09%, SAPE - 24,9%.

Astfel, acționarii vor încasa următoarele sume sub formă de dividende de la cele 3 companii - Societatea de Administrare a Participațiilor în Energie (SAPE) va primi dividende în valoare de 502,2 milioane lei, Fondul Proprietatea va primi dividende în valoare de 522,9 milioane lei, în timp ce Grupul Enel va încasa 1,93 miliarde lei.”

Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri a anunțat joi că, prin Societatea de Administrare a Participațiilor în Energie (SAPE), a negociat obținerea a peste 100 de milioane de euro (circa 502 milioane de lei) cu titlu de dividend extraordinar de la trei companii din Grupul ENEL. Conform unui comunicat de presă transmis de Guvern joi dimineața, la finalul lunii februarie, aproximativ 95% din sumă a fost virată deja în conturile SAPE.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.