Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Precizări importante în cazul Beny Steinmetz, care a fost reținut în Grecia: poate fi predat României (SURSE)

Benny Steinmetz

Miliardarul israelian Beny Steinmetz a fost reținut în Grecia în urma condamnării sale la Curtea Supremă a României pentru tranzacții frauduloase cu terenuri. Surse judiciare explică pentru STIRIPESURSE.RO faptul că Steinmetz poate fi predat României.

În momentul identificării, el a fost dus la procuror și judecător, care au dispus o cauțiune de 5.000 de euro și punerea lui sub control judiciar, cu interdicția de a părăsi Grecia, până la luarea unei decizii, cu privire la predarea către România.

Acum Curtea de Apel Brașov lucrează cu instanța din Grecia, asta pentru că procesul de predare este strict apanajul instanțelor.

În Uniunea Europeană funcționează Mandatul European de Arestare. În ceea ce privește Interpolul, alerta lor funcționează în state non-UE. Steinmetz  fiind prins în Grecia, pe 24 noiembrie, se aplică MEA. Cazul său nu are legătură cu notița Interpolului.

Alertele (fie Interpol sau MEA), sunt doar un mijloc de cooperare între Poliții, pentru identificarea urmăriților și prezentarea în fața instanțelor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.