Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Precizări importante pentru românii care muncesc în străinătate: Ce prevede Codul Fiscal

cod fiscal

Deputata PSD Aurelia Cristea doreşte să dezmintă informaţiile apărute în presă, potrivit cărora articolele 61 şi 62 din Codul de Procedură Fiscală, pentru ale căror reintroducere a militat ar fi de natură să îi prejudieze pe românii din străinătate, care muncesc cinstit. Este o campanie de dezinformare cu substrat politic, ale cărei minciuni fac foarte mult rău românilor! Cele două articole au fost prevăzute în proiectul iniţial, depus la Senat, a Codului de ProcedurăFiscală, ca parte a proiectului de schimb automat de date între Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) şi instituţiile bancare.Articolele 61 şi 62 din Codul de Procedură Fiscală se referă la permiterea schimbului de date între Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) şi instituţiile bancare în cazul rezidenţilorromâni suspectaţi de evaziune fiscală. Prevederile acestea permit depistarea marilor evazionişti fiscali, cei ale căror conturi în off-shore-urile din străinătate nu puteau fi verificate până acum destatul român.

„Este vorba de proceduri mai simple pentru recuperarea banilor neimpozitaţi, aflaţi în conturi ascunse în “paradisuri fiscale” în străinătate, de la cei care fac evaziune fiscală ÎN România, adică fură din banii contribuabililor cinstiţi! Este vorba de o măsură normală în toate ţările europene, de urmărire și descoperire a MARII evaziuni fiscale, de recuperare a prejudiciilor în cazurile MARI de corupţie! Date complete referitoare la potenţiali mari evazioniști se transmit deja către Oficiul de Spălare a Banilor, entitate însărcinată cu aplicarea Directivei nr. 60/2005 a Consiliului Uniunii Europene privind prevenirea utilizării sistemului financiar în scopul spălării banilor și a finanţării actelor de terorism, obligatorie pentru România.

Aceste informaţii vor ajunge în curând şi la ANAF, care le va putea corela cu acelea din dosarele de mare evaziune şi le va putea transmite altor 52 de ţări, care, la rândul lor, vor pune la dispoziţia autorităţilor române date simliare, despre cei bănuiţi de evaziune fiscală. Asta prevede, pe scurt, Acordul de Schimb de Informaţii Financiare şi Fiscale, încheiat în toamna anului trecut, la iniţiativa ministrului german de Finanţe, de 53 de ţări, printre care şi România. Acordul va intra în vigoare din 2017 şi, până atunci, trebuie pregătit terenul, adică legislaţia în domeniul combaterii marii evaziuni fiscale, reglementarea instrumentelor de recuperare a prejudiciilor, pentru a fi mai operative- iar asta fac prevederile articolelor 61 şi 62 din Codul de Procedură Fiscală. Repet, nu au nicio legătură cu românii din diaspora!În al doilea rând, românii rezidenţi în alte state sunt protejaţi de tratatele internaţionale ÎN VIGOARE semnate de România (primul datează încă din 1976, fiind semnat cu Regatul Marii Britanii şi Irlandei de Nord) cu majoritatea statelor lumii privind dubla impunere, potrivit cărora nimeni nu poate plăti taxe în acelaşi timp în ţara de rezidenţă şi în cea de origine”, a subliniat deputatul PSD Cluj.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.