Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Precizările ANI privind controlul averii iniţiat pe numele lui Dodon

facebook
dodon

Controlul averii pe numele fostului preşedinte al R. Moldova, Igor Dodon, liderul Partidului Socialiştilor (PSRM), a fost iniţiat în anul 2020.

Asta susţin reprezentanţii Autorităţii Naţionale de Integritate (ANI), care precizează că pe numele acestuia a fost iniţiat şi un control pentru incompatibilitate de funcţie, transmite Știri.md cu referire la Zdg.md.

„Dosarul pe incompatibilitate de funcţie a fost inițiat la începutul anului 2021. Alte dosare pe avere, așa cum a interpretat presa, nu sunt, căci nu-i posibil asta, având în vedere că deja este un control al averii”, a spus purtătoarea de cuvânt a ANI, Maria Dastic.

Averea liderului PSRM, Igor Dodon, deputat în Parlament de pe lista Blocului Comuniştilor şi Socialiştilor (BCS), este verificată de ANI.

Într-un interviu pentru anticorupţie.md, preşedinta ANI, Rodica Antoci, a declarat că o procedură de control al averii pe numele fostului preşedinte al R. Moldova, Igor Dodon, se află pe masa inspectorilor de integritate.

Şefa ANI susţine că în privinţa liderului socialiştilor au fost depuse sesizări „şi din oficiu, şi în mod oficial la Autoritate”, fără a oferi însă prea multe detalii.

Potrivit lui Antoci, ANI a demarat procedura de control al averii pe numele lui Dodon, inclusiv după ce în presă au fost publicate mai multe investigaţii şi documente care îl vizează pe fostul preşedinte.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.