Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Precizările Bisericii Ortodoxe despre canonizarea lui Arsenie Boca: Ce pași mai sunt de făcut

Centrul de Pelerinaje Renasterea - Renașterea Cluj
arsenie boca

Episcopiei Devei și Hunedoarei, sub președinția Înaltpreasfințitului Părinte Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului, s-au desfășurat lucrările ședinței Sinodului Mitropolitan al Mitropoliei Ardealului.

În cadrul ședinței Sinodului mitropolitan, ierarhii prezenți au luat act cu aprobare de dosarul de canonizare întocmit de Comisia specială teologică mitropolitană pentru canonizarea Părintelui Arsenie Boca.

Citește și: Teodorovici declară! ‘Cred că este o dovadă de iresponsabilitate’

Dosarul complet și studiul document asupra sfințeniei vieții Cuviosului Părintelui nostru Arsenie vor fi înaintate spre examinare și decizie Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române.

„Sinodul Mitropolitan al Mitropoliei Ardealului a hotărât, astăzi, înaintarea propunerii de canonizare a părintelui Arsenie Boca. Aceasta este competența Sinodului Mitropolitan: să analizese dosarul, să îl aprobe și să îl înainteze spre examinare și decizie Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române. Acum va urma o ședință a Sfântului Sinod, care nu știm când va fi, în care se va analiza acest dosar și studiul document, pe care l-a întocmit Comisia Specială Teologică Mitropolitană de canonizare a Părintelui Arsenie și se va hotărî de către Sfântul Sinod. Canonizarea Părintelui Arsenie Boca ar însemna o rânduiala a Bisericii, care ajunge la bun sfârșit, pentru că așa cum spuneam și cu alte ocazii, canonizarea unui sfânt nu este o chestiune care se întâmplă dintr-o dată. Este vorba despre o realitate îndelungată, despre un demers îndelungat și cred eu că se împlinesc năzuințele și dorințele credincioșilor, mulțimii mari de credincioși care în decursul celor 30 de ani, aproape, de la trecerea la Domnul a Părintelui Arsenie, au bătut drumul Prislopului”, a declarat Preotul Gabriel Miricescu, purtătorul de cuvânt al Episcopiei Devei şi Hunedoarei.

Citește și: Noi declarații făcute Răzvan Cuc! ‘S-au avansat lucrările, dar într-un ritm destul de mic’

Inițiativa pentru canonizarea Părintelui Arsenie Boca a fost luată în 2015.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.