Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Precizările Poliţiei Române după ce Sindicatul Europol a reclamat impunerea unei norme de amenzi

politista rutiera scrie amenda

Sindicatul Europol reclamă, joi, impunerea unei norme de amenzi poliţiştilor şi faptul că acesta ar deveni un "indicator" de performanţă. Poliţia Română a infirmat existenţa unei astfel de norme, anunță news.ro.

Poliţia Română a transmis, joi, precizări cu privire la ”o presupusă presiune asupra agentului constatator de a nu aplica avertismente”.

”La nivelul Poliţiei Române, nu există o normă de amenzi. Principalul obiectiv al acţiunilor poliţiştilor constă în protejarea comunităţi de faptele ilegale, prin luarea măsurilor legale, în fiecare caz. Poliţiştii se află permanent la datorie şi vor interveni cu fermitate în toate situaţiile în care legea este încălcată”, a transmis IGPR.

Sursa citată a precizat că ”situaţiile statistice la care se face referire existau în prealabil la nivelul unităţilor teritoriale de poliţie şi au fost solicitate, în vederea centralizării, pentru a putea fi comunicat public faptul că poliţiştii aplică atât sancţiuni contravenţionale cu amenzi, cât şi avertismente”.

”Asigurăm opinia publică că obiectivul de bază al instituţiei este asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică, prin prevenirea şi combaterea faptelor ilegale de orice fel”, a mai transmis Poliţia Română.

”ATENŢIE! Normă de amenzi impusă poliţiştilor! Am intrat în posesia unui document emis de la nivelul Poliţiei Române care dă startul "vânătorii de amenzi". Poliţiştilor li se impune să raporteze zilnic, până la ora 23:00, numărul de contravenţii aplicate, defalcat, amenzi/avertismente. Este pentru prima dată când există un asemenea interes vădit din partea MAI pentru amenzile aplicate de poliţişti. Şi este tot pentru prima dată când se induce în subconştientul poliţiştilor că numărul de amenzi aplicate este un "indicator" de performanţă”, au scris, joi, pe Facebook, reprezentanţii Sindicatului Europol.

Aceştia condamnă ”ferm aceste acţiuni de intimidare la adresa poliţiştilor care au scopul de a-i obliga să aplice amenzi populaţiei”.

”Ne punem speranţa că poliţiştii nu vor accepta această "normă", iar în situaţia unor presiuni din parte şefilor, vom interveni prompt”, au mai transmis sindicaliştii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.