Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Preda: Politica de relocare a migranților în cadrul UE este mai puțin reușită

preda

Europarlamentarul Cristian Preda a declarat, vineri, referindu-se la modul de gestionare a crizei migranților, că problema este în statele membre, nu în Uniunea Europeană.

Preda a caracterizat politica de relocare a migranților în cadrul Uniunii Europene ca fiind "mai puțin reușită". 

"Dintre cei 160.000 de migranți, conform datelor comunicate pe 4 aprilie, statele membre au pregătit doar 7.015 locuri de primire. E infim. Statele membre au găzduit până în acest moment 530 din imigranții relocați din Italia și 581 dintre cei proveniți din Grecia — în total 1.111, ceea ce arată că statele membre au o problemă, nu Uniunea ca atare. Uniunea, implicată în gestionarea acordului din 18 martie (dintre UE și Turcia — n.r.), funcționează. Cred că e o concluzie pe care trebuie să o reținem: problema e în statele membre, nu în Uniune", a afirmat europarlamentarul în cadrul unei dezbateri organizate de Biroul de Informare al Parlamentului European în România cu privire la provocările crizei refugiaților din perspectivă europeană și națională. 

Cristian Preda a vorbit și despre efectele politice ale acestei crize, precizând că ea a generat, în ultimele luni, o contestare a Uniunii Europene ca proiect politic și a instituțiilor sale. Deputatul european a enumerat printre aceste efecte victoria "ultraconservatorilor" în Polonia, apariția unor "crize politice majore" după alegerile din Spania și Italia ca urmare a faptului că forțe politice definite ca "antisistem și eurosceptice" au cucerit minorități de blocaj, eșecurile unor referendumuri care puneau în centru mai multă solidaritate europeană. 

AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.