Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Preda vs Preda - Fostul europarlamentar Cristian Preda a pierdut alegerile pentru funcția de rector al Universității București

preda vs preda

Rectorul Universității din București, Marian Preda, a câștigat un nou mandat, în urma alegerilor din cadrul universității. Contracandidatul său, Cristian Preda, decan al Facultății de Științe Politice a Universității din București, a anunțat că a pierdut competiția.

„Am pierdut competiția pentru postul de rector. L-am sunat pe învingător, l-am felicitat și i-am urat succes în al doilea mandat”, scrie fostul europarlamentar pe Facebook.

Campania lui Cristian Preda (fost europarlamentar PNL, PMP și PLUS) a fost presărată cu atacuri la adresa rectorului în funcție, Marian Preda (și el fost membru PMP, partid din care a demisionat acuzând camarila Elenei Udrea în 2014).

Alegerile din UB

Amintim că, în şedinţa din 17 mai 2023, Senatul Universităţii din București a validat rezultatele Referendumului universitar desfășurat miercuri, 10 mai 2023, pentru alegerea modalității de desemnare a Rectorului. În urma acestuia, cadrele didactice și de cercetare titulare din cadrul Universității, alături de toți reprezentanții studenților în Senatul UB și în consiliile facultăților, au stabilit ca Rectorul Universității din București să fie desemnat „pe bază de alegeri generale, prin vot universal, direct și secret”.

Potrivit calendarului, alegerile pentru desemnarea noului rector al UB pentru mandatul 2023-2028 au avut loc pe 6 decembrie 2023.

Candidații la funcția de Rector al Universității din București pentru mandatul 2023-2028 au fost:

  1. Prof. univ. dr. Marian Preda
  2. Prof. univ. dr. Cristian Preda

Dosarele de candidatură ale celor doi candidați pot fi consultate AICI.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.