Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Predoiu comentează pensionarea judecătorului din dosarul Ciucă: 'Nu ştiu de ce s-a pensionat şi nu pot face speculaţii'

Ministrul Justiţiei Cătălin Predoiu a declarat, comentând pensionarea judecătorului din dosarul în care premierul Nicolae Ciucă a solicitat anularea sesizărilor de plagiat vizând teza sa de doctorat, că nu ştie de ce s-a pensionat acesta, dar ştie sigur că era în perioada în care foarte mulţi magistraţi au plecat pe această temere că se va interveni abuziv pe regimul pensionării. ”Cred că e o concluzie trasă paralel cu realitatea”, a afirmat ministrul, întrebat dacă i-a ridicat semne de intrebare faptul că judecătorul s-a pensionat imediat după ce a fost pronunţat verdictul.

Cătălin Predoiu a fost întrebat sâmbătă, în emisiunea Insider Politic, de la Prima TV, dacă i-a ridicat vreun semn de întrebare faptul că judecătorul care s-a ocupat de dosarul privind sesizările de plagiat care vizau lucrarea de doctorat a premierului Nicolae Ciucă s-a pensionat imediat după ce a dat acel verdict, informează Agerpres.

“Cred că e o concluzie trasă paralel cu realitatea pentru că aţi vorbit de valul de pensionări care a cuprins la un moment dat....Discuţiile au fost de anul trecut. Nu ştiu de ce s-a pensionat acel magistrat, asta voiam să vă spun şi nu pot să fac speculaţii asupra acestui fapt, dar ştiu sigur că era în perioada în care, din păcate, foarte mulţi magistraţi au plecat pe această temere că se va interveni pe regimul pensionării în regim abuziv, abrupt şi intempestiv, ceea ce nu a fost cazul, din fericire. Cel mai bine este să îl întrebaţi pe dânsul direct”, a fost replica ministrului Justiţiei.

G4Media a relatat că ”o scăpare a unui funcţionar din cadrul Curţii de Apel Bucureşti constituie un indiciu solid, care arată că dosarul în care premierul Nicolae Ciucă a solicitat anularea sesizărilor de plagiat din teza sa de doctorat ar fi fost ”direcţionat” spre un anumit complet, condus de judecătorul Marius Iosif.

Jurnaliştii au scris că, pentru ca judecata să ajungă pe masa lui Iosif şi să fie trucat procesul de repartizare aleatorie a dosarului, a fost folosită metoda ”coperta”, cunoscută de mai multă vreme în sistemul judiciar. În final, magistratul Iosif a luat decizia pe care Ciucă şi-a dorit-o, o premieră în jurisprudenţă, a relatat G4Media.ro.

La scurt timp după dezvăluirea G4Media.ro, Iosif a depus la Consiliul Superior al Magistraturii o cerere de pensionare care i-a fost aprobată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.