Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cătălin Predoiu, eforturi pentru a-i aduce în țară pe fugarii care se ascund în Italia / Ce decizii s-au luat la întâlnirea cu omologul său italian

Guvernul Romaniei
Catalin Predoiu

Ministrul de Interne Cătălin Predoiu a discutat cu omologul său italian Matteo Piantedosi despre fugarii români care se ascund în Italia.

„Am discutat cu colegul ministru de interne italian aspectele legate de practica unor cetățeni condamnați definitiv, care fug de aplicarea legii române și găsesc portițe legale în legea italiană pentru a face acest lucru. Respectând independența tuturor magistraților europeni, am subliniat faptul că reglementările europene stabilesc fără echivoc principiul recunoașterii hotărârilor judecătorești definitive în cadrul Uniunii Europene. Ministrul italian și-a exprimat acordul cu privire la aceste puncte de vedere și am convenit să menținem acest subiect pe agenda noastră comună”, a spus ministrul Cătălin Predoiu, după întâlnirea cu omologul său italian.

În cadrul întrevederii, cei doi oficiali au stabilit dezvoltarea cooperării pentru combaterea crimei organizate, a traficului de droguri și a traficului de ființe umane, prin schimb de experiență, schimb de informații și acțiuni operative directe, comune, de combatere a crimei organizate.

„Creștem numărul de polițiști români alocați acestei cooperări cu polițiștii italieni pentru a identifica ce membri ai crimei organizate își desfășoară activitatea infracțională pe teritoriul României. Aceste măsuri vor contribui direct la siguranța cetățenilor români”, afirmă Predoiu, care arată că legătura cu polițiile naționale din alte state membre ale UE, cum e și cea italiană, reprezintă o investiție în capacitatea de luptă a Poliției Române cu crima organizată.

El susține că a avut discuții cu conducerea Academiei de Poliție de la Roma pentru a consolida colaborarea cu Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza", în vederea creșterii numărului de polițiști români care vor face schimb de experiență cu colegii italieni.

„Pe un plan mai general, reformarea și modernizarea Academiei „Alexandru Ioan Cuza” este o investiție în creșterea profesionalizării și integrității tuturor armelor MAI”, ami spune ministrul Cătălin Predoiu, potrivit unui comunicat de presă al MAI.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.