Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Predoiu îi dă replica lui Ponta: Nu a oferit niciun motiv pentru care să rămână premier

predoiu

Prim vicepreşedintele PNL, Cătălin Predoiu, îi dă replica premierului Ponta, care a enumerat mai multe motive pentru care nu ar trebui organizate alegeri anticipate, precizând că acesta se agaţă de putere în ciuda votului din 16 noiembrie. Totodată, acesta susţine că actualul premier nu a oferit niciun motiv pentru care ar mai trebui să ocupe această funcţie.

Citeşte şi: Victor Ponta le-a întins capcana celor de la PNL

"Victor Ponta enumeră un şir de patru motive pentru care nu ar trebui declanşate alegeri anticipate, însă nu menţionează nici măcar un singur motiv pentru care el trebuie să mai rămână premier.
Am luat act de noua ţinută a premierului Victor Ponta, aceea a mimării responsabilităţii, echilibrului şi a dorinţei de dialog cu reprezentanţii opoziţiei pentru găsirea soluţiilor necesare şi ajungerii la un consens în ceea ce priveşte viitoarea reprezentare în Parlament şi a mecanismelor prin care vor fi aleşi viitorii parlamentari.
Ar fi fost mult mai bine pentru România şi pentru români dacă domnul Victor Ponta ar fi dat o dovadă adevărată de responsabilitate şi şi-ar fi prezentat demisia imediat după votul din 16 noiembrie, aşa cum, de altfel, a şi anunţat că s-a gândit la un moment dat. Ar fi fost bine dacă şi-ar fi dus gândul până la capăt şi l-ar fi concretizat în acţiune. Era un gând bun. Iar românii i-ar fi fost recunoscători.
În cazul domnului Ponta, schimbarea guvernului nu va însemna o criză, ci sfârşitul crizei de legitimitate a unui guvern dovedit ineficient.
Cu siguranţă problemele subliniate sunt importante pentru România, Opoziţia şi Puterea trebuie să colaboreze pentru a nu se mai repeta greşelile din trecut – din acest motiv există partide politice şi Parlament -, dar pentru un prim-ministru altele sunt problemele prioritare. Un prim-ministru responsabil, desigur, nu trebuie să vegheze dacă va mai fi ales sau la viitoarele alegeri, fie că sunt alegeri la termen sau anticipate. Un premier responsabil este interesat în primul rând de cetăţeni, de siguranţa şi de viitorul lor.
Îl asigur pe domnul prim-ministru Victor Ponta că opoziţia este foarte interesată de un dialog intens cu domnia sa pe mai multe teme, mult mai presante, cum ar fi:
1) Pomenile electorale aruncate cu multă voioşie în campania electorală şi prăbuşirea investiţiilor. Are premierul Ponta vreo vină? Se simte responsabil?
2) Gradul scăzut al absorbţiei fondurilor europene, mult sub cuantumul l-a care s-a angajat guvernul pe care îl conduce. Are premierul Ponta vreo vină? Se simte responsabil?
3) De ce România, ţară europeană, nu are un sistem bine pus la punct de intervenţie în cazul accidentelor, iar oamenii mor cu zile, cum s-a întâmplat în cazurile Apuseni şi Sutghiol. Are premierul Ponta vreo vină? Se simte responsabil?
4) De ce programe naţionale de sănătate nu sunt finanţate (ex.: hemofilie şi scleroza în plăci) corespunzător. Are premierul Ponta vreo vină? Se simte responsabil?
5) De ce în România, ţară europeană, se dă o ordonanţă de urgenţă pentru a reglementa problema de plagiat a unei singure persoane? Are premierul Ponta vreo vină? Se simte responsabil?
În concluzie, îi adresez domnului Ponta un apel de a renunţa la masca ipocriziei şi de a încerca, măcar în ultimul ceas, să înţeleagă că priorităţile lui sunt altele. Dacă nu are capacitatea şi voinţa de a le îndeplini, atunci să plece de bună voie. De asemenea, îi reamintesc domnului Ponta că în 16 noiembrie românii i-au transmis în mod clar că nu mai tolerează iresponsabilitatea, tupeul, aroganţa, minciuna şi corupţia. Ar fi bine să nu uite!", a scris Predoiu pe blogul său.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.