Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Predoiu: MAI întărește capacitatea de asistenţă a cetăţenilor în situaţii de urgenţă

Foto Agerpres
catalin predoiu

Ministrul de Interne, Cătălin Predoiu, a declarat joi, la evenimentul prilejuit de intrarea în dotare a Centrului de comunicaţii al punctului de comandă mobil naţional şi a două centre de comunicaţii ale punctelor de comandă mobile de nivel mediu, că Ministerul de Interne continuă să îşi doteze forţele cu noi tehnologii şi capacităţi de răspuns în cazul situaţiilor de urgenţă, cu alte cuvinte să îşi întărească capacitatea de asistenţă a cetăţenilor şi a comunităţilor în situaţii de urgenţă.

”Ministerul de Interne continuă să îşi doteze forţele cu noi tehnologii şi capacităţi de răspuns în cazul situaţiilor de urgenţă, cu alte cuvinte să îşi întărească capacitatea de asistenţă a cetăţenilor şi a comunităţilor în situaţii de urgenţă”, a declarat Predoiu, precizând că este o tehnică produsă în România, prin colaborare cu o firmă din Israel, la standard NATO.

Ministrul Cătălin Predoiu a afirmat că, ”din păcate, situaţiile de urgenţă reprezintă o provocare din ce în ce mai accentuate pentru forţele şi capacităţile Ministerului Afacerilor Interne, din multiple cauze, de la schimbări climatice la complexitatea unor instalaţii care se folosesc în viaţa de zi cu zi, în activitatea social şi economică, care pot produce accidente”.

”E nevoie să avem capacitate de răspuns, în astfel de situaţii este esenţială planificarea şi comunicare. Aceste centrale de comandă sunt elemente cheie, importante, pentru o bună planificare a acţiunii în teren şi o bună comunicare”, a arătat Predoiu, precizând că şi aceste dotări sunt finanţate cu bani europeni.

”Avem din nou aceleaşi elemente care combinate, prin acţiunea administrative, respectiv fonduri europene, efortul românesc, colaborare cu parteneri strategici, tehnologie, dedicaţie, viziune, produc un rezultat care este benefic pentru cetăţeni”, a subliniat Predoiu, potrivit news.ro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.