Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Predoiu: PSD si PNL au facut o obsesie din controlul justitiei si apararea infractorilor

predoiu 1_rsz

'Am văzut astăzi (marţi - n.r.), în Parlament, 'marţea neagră' repetată. Niciuna dintre modificările aduse astăzi Constituţiei de comisia parlamentară de revizuire nu sunt de rang constituţional, ci de rang de cod de procedură penală. Adică astfel de prevederi nu au ce căuta în Constituţie. (...)Constituţia este legea fundamentală, iar USL o trimite în derizoriu pentru a se proteja de justiţie. Această manevră este acoperită de declaraţii ipocrite ale celor de la USL privind grija faţă de drepturile fundamentale', declară Cătălin Predoiu, potrivit unui comunicat de presă.

Predoiu atrage totodată atenţia asupra faptului că procurorii vor fi 'blocaţi' prin Constituţie să acţioneze în cazul infracţiunilor iminente, cum ar fi potenţiale infracţiuni de terorism sau crimă organizată. 

'A spune că o probă obţinută ilegal poate fi folosită dacă este în favoarea inculpatului creează un dezechilibru între acuzare şi apărare. O probă obţinută ilegal este ilegală pentru toată lumea', susţine Predoiu.

PDL s-a retras din comisia de revizuire a Constituţiei după ce majoritatea USL a refuzat solicitarea de a se relua de la zero procesul de revizuire. 'PDL va lupta pentru fiecare amendament în plenul Parlamentului', mai precizează sursa amintită.

Comisia pentru revizuirea Constituţiei a decis marţi că percheziţia este dispusă de judecătorul instanţei de judecată competente, în loc de instanţa de judecată, aşa cum era iniţial, iar o probă obţinută în mod ilegal poate fi folosită doar când aceasta este în favoarea celui acuzat.

Agerpres

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.