Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Prefectul Toni Greblă, ședință cu președintele OAR, pe tema haosului urbanistic din Capitală: Un nou PUG este 'absolut necesar'

Institutia Prefectului Bucuresti
Toni Grebla

Bucureştiul trebuie să aibă, cât mai repede, un Plan Urbanistic General (PUG) adaptat realităţilor din prezent, a declarat, miercuri, prefectul Capitalei, Toni Greblă, cu prilejul unei întrevederi avute cu preşedintele Ordinului Arhitecţilor din România, Ştefan Bâlici, pe tema posibilităţilor de colaborare instituţională, în scopul rezolvării problemelor urbanistice şi arhitecturale ale municipiului.

Potrivit unui comunicat al Prefecturii Capitalei,, Toni Greblă a menţionat că o bună cooperare între autorităţile publice locale, organizaţiile profesionale, mediul privat şi cetăţeni este esenţială pentru rezolvarea problemelor urbanismului din Bucureşti şi găsirea celor mai bune soluţii pentru dezvoltarea oraşului.

La rândul său, Ştefan Bâlici a transmis că Ordinul Arhitecţilor din România, cu participarea activă a filialei Bucureşti, este deschis să contribuie la dezvoltarea urbanistică şi arhitecturală a oraşului, pentru care Planul Urbanistic General este "un instrument cheie", motiv pentru care elaborarea lui este "absolut necesară".

Discuţiile au vizat şi creşterea calităţii investiţiilor publice, unul dintre obiectivele principale ale Ordinului Arhitecţilor din România. Aceste iniţiative se subsumează eforturilor de elaborare a politicii publice naţionale de arhitectură şi continuă coerent demersurile începute.

Prefectul Capitalei şi preşedintele OAR au mai convenit să participe la întâlniri periodice, în cadrul cărora să fie identificate soluţii pentru dezvoltarea pozitivă a Bucureştiului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.