Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Prefectul Capitalei anunță că incendiul din Pipera, vizibil pe o rază de peste 20 de kilometri, va fi stins abia sâmbătă

Inquam Photos / Octav Ganea
incendiu metav

Prefectul Capitalei, Marius Cristian Ghincea, spune că incendiul izbucnit la un depozit din nordul Bucureştiului a fost localizat, "dar în schimb nu va fi stins decât probabil mâine", atunci când reprezentanţii autorităţilor vor putea să şi intre în hală. El afirmă că, din câte a aflat, acolo se aflau şi tuburi de oxigen şi vopseluri, cerneluri, întrucât a fost şi o tipografie.

Prefectul Capitalei, Marius Cristian Ghincea, a declarat, vineri după-amiază, la Digi 24, că datorită profesionalismului ISU se poate vorbi de localizarea incendiului, şi nu de extinderea acestuia.

Citește și: Florin Călinescu o nimicește pe Viorica Dăncilă! Doamna Dăncilă nu are faţă de un echipament sofisticat

"Din păcate, din informaţiile pe care le am ei au fost sunaţi destul de târziu, cu toate acestea se vede că au reuşit să intervină şi să limiteze propagarea focului. Culoarea fumului s-a schimbat, ceea ce este primul semn bun de astăzi, în sensul că focul este localizat, iar toxicitatea fumului nu mai este aşa de mare ca în primele momente, bănuiesc, ale incendiului", a spus prefectul, precizând că acolo există un Serviciu Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă care a intervenit în primă fază şi probabil au crezut că îl vor putea stinge.

El a spus că la locul incendiului sunt prezenţi reprezentanţi ai Gărzii de Mediu, care monitorizează toxicitatea fumului, iar "în acest moment, din informaţiile pe care le am nu sunt probleme deosebite la nivelul municipiului Bucureşti (...).

Citește și: Rareș Bogdan pune tunurile pe Tăriceanu! ‘Aţi stat bot în bot cu PSD şi acum faceţi din amnezie o virtute’

Tot acolo sunt şi reprezentaţi ai Inspectortului de Stat în Construcţii, care vor analiza structura imobilului.

"Din păcate, cred că vor reuşi să intre în cadrul acestui depozit abia mâine, chiar dacă incendiul este localizat, având în vedere substanţele care au fost înăuntru - am înţeles că este vorba de tuburi de oxigen, a fost şi o tipografie, cu vopseluri, cerneluri... focul este localizat, dar în schimb nu va fi stins decât probabil mâine", a afirmat el.

Citește și: Cozmin Gușă îl atacă pe Alexandru Cumpănașu! Reacție cu privire la candidatura la prezidențiale

El a spus că doar jumătate de hală a fost cuprinsă de incendiu.

De asemenea, el a afimat că reprezentanţii ISU au dus muncă de lămurire cu angajaţii din birourile aflate în zonă pentru a pleca.

Citește și: Florin Călinescu o nimicește pe Viorica Dăncilă! Doamna Dăncilă nu are faţă de un echipament sofisticat

Reprezentanţii Gărzii de Mediu au spus că măsurarea calităţii aerului se face de cătrese a echipele ISU aflate la locul incendiului.

Un incendiu puternic a izbucnit vineri, în zona de nord a Capitalei, fără a se înregistra victime, conform informaţiilor de până acum. Incendiul se manifestă generalizat pe o suprafaţa de aproximativ 10.000 de metri pătraţi.

Citește și: Rareș Bogdan pune tunurile pe Tăriceanu! ‘Aţi stat bot în bot cu PSD şi acum faceţi din amnezie o virtute’

Este vorba despre o hală care a fost cuprinsă de flăcări, în zonă fiind degajări mari de fum, a informat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti - Ilfov.

Potrivit sursei citate, hala este situată pe strada Biharia din sectorul 1.

Citește și: Cozmin Gușă îl atacă pe Alexandru Cumpănașu! Reacție cu privire la candidatura la prezidențiale

La misiunea de stingere intervin 27 maşini de stingere, 4 autoscări de intervenţie la înălţime, 4 echipaje de descarcerări şi 2 ambulante SMURD.

În zonă sunt atât depozite, cât şi clădiri de birouri, mai multe societăţi comerciale, iar majoritatea oamenilor din clădirile din zonă s-au autoevacuat.

Citește și: Florin Călinescu o nimicește pe Viorica Dăncilă! Doamna Dăncilă nu are faţă de un echipament sofisticat

A fost transmis şi mesaj Ro-alert pentru populaţie, prin care cei care locuiesc în zonă sunt sfătuiţi să închidă geamurile, iar şoferii să evite zona, pentru ca autospecialele de intervenţie să poată ajunge cât mai repede la intervenţie.

Traficul rutier a fost restricţionat în zonă.

Citește și: Rareș Bogdan pune tunurile pe Tăriceanu! ‘Aţi stat bot în bot cu PSD şi acum faceţi din amnezie o virtute’ .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.