Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Prefectul Capitalei, anunț despre noi restricții în București. Ce spune despre carantina de weekend

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Alin Stoica

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a declarat, marți, că la acest moment sunt în discuție mai multe măsuri de restricție pentru București.

„Se discută mai multe măsuri! Nu pot să vă spun acum care măsuri vor fi propuse”, a declarat, marți, prefectul Capitalei.

Acesta este de părere că restaurantele contribuie semnificativ la creșterea numărului de cazuri de coronavirus: „În anumite restaurante nu se respectă deloc anumite măsuri care au fost impuse, respectiv să se funcționeze doar pe terase și să se respecte și definiția terasei și acele petreceri care sunt fără respectarea niciunei norme sanitare sunt evident niște posibile focare de infecție”.

Pentru prima oară în istoria bisericii catolice, un român a ajuns episcop auxiliar al Romei

Prefectul a spus că bucureștenii nu ar trebui să se aștepte la o carantinare totală a Capitalei, cel puțin la acest moment. De asemenea, a vorbit și despre restricționarea numărului de persoane în centrele comerciale.

”Aceste reguli deja există. Pe de-o parte este vorba despre măsurile normale pe care toată lumea trebuie să le respecte, pe de altă parte, cei care conduc aceste afaceri, trebuie să își protejeze proprii salariați. Acum există reguli pentru a restricționa numărul persoanelor până la o treime parte din capacitate, în așa fel încât să nu existe aglomerație și să se păstreze distanțarea fizică între clienți. Sunt deja controale în acest sens”, a mai spus prefectul.

Cu privire la carantina de weekend în Capitală, prefectul nu a dat prea multe informații.

„Despre aceste măsuri vom discuta mai târziu, după ce vom avea și raportul de la DSP. Astăzi nu am ședințe în acest sens. Nu am convocat încă niciun comitet pentru situații de urgență”, a spus acesta.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.