Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Prefectul Capitalei intră în bătălia politică: PNL este ca măgarul lui Buridan

captura Facebook
Rares Hopinca

Prefectul Capitalei, Rareș Hopincă, se implică în bătălia politică și susține că PNL are dilema ”măgarului lui Buridan”,  care însetat și flămând, nu a știut să aleagă între găleata cu apă și cea cu ovăz. Hopincă le cere liberalilor să-și asume bătălia electorală și să nu încerce o victorie în culise.

”PNL trebuie să înțeleagă că nu poți să vrei, în același timp, să câștigi alegerile, dar să fugi de electorat. Întocmai ca măgarul lui Buridan, care însetat și flămând, nu a știut să aleagă între găleata cu apă și cea cu ovăz.

Observ insistența Partidului Național Liberal pentru comasarea alegerilor. Acest discurs a fost propagat în continuu, de toți liderii liberali, fără excepție, încă de la începutul anului 2022. Ba chiar există și o decizie a condurerii PNL, prin care îl mandatează pe președintele Ciucă să negocieze comasarea.

Chiar dacă acest demers poate fi justificat în anumite circumstanțe, cred că este important să ne concentrăm pe ceea ce este in interesul cetățenilor și al democrației.

PSD este pregătit pentru orice scenariu

PSD a fost pregătit mereu pentru orice scenariu, în vreme ce PNL a ținut morțis să se comaseze ceva! Ar fi fost de aplaudat determinarea lor dacă aceasta s-ar fi manifestat și în cazul negocierilor pentru măsurile care îi impactează direct pe oameni, nu doar la aranjarea scaunelor politice în viitorul an electoral.

Partidul Social Democrat nu a solicitat niciodată un candidat comun la alegerile prezidențiale, însă cred că fiecare partid politic are dreptul să-și aleagă propriul candidat.

Din punctul meu de vedere, cea mai simplă și eficientă soluție ar fi să respectăm legislația în vigoare, care prevede calendarul electoral existent. Adică, alegerile europarlamentare să aibă loc în iunie, cele locale în septembrie, prezidențiale la sfârșitul anului, iar cele parlamentare între cele două tururi de scrutin ale prezidențialelor.

Respectarea acestui cadru legislativ oferă stabilitate și predictibilitate în procesul electoral, iar românii pot avea încredere în procesul electoral și pot lua decizii informate atunci când își exprima votul.”, arată Rareș Hopincă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.