Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Prefectul Capitalei, ordin care ÎNGROAPĂ cursanții școlilor de șoferi: este acuzat că a acționat la comandă politică/DOCUMENT

Prefectul Capitalei, Sever Romulus Stana, a emis un ordin de prefect care conduce la o situație aberantă. Acesta a emis ordinul care reglementează zonele în care sunt examinați cursanții care au urmat cursurile școlii de șoferi.

Conform ordinului, zona Bucureștii Noi, unde sunt cei mai mulți cursanți din Capitală, a fost închisă pentru practică. Instructorii auto nu mai au voie să își ducă elevii în această zonă a Bucureștiului.

Problema este că traseul de examen a rămas același. Practic, elevii urmează cursurile în alte zone ale Capitalei, dar polițistul examinator îi duce tot în zona Bucureștii Noi.

Cursanții merg alături de instructor în ultimele patru ședințe exact pe traseul de examinare pentru a se familiariza cu zona. Odată cu ordinul prefectului, elevii vor da examenul ”în orb”.

Surse apropiate discuției ne-au precizat că un grup de peste 50 de instructori auto au mers la prefectul Capitalei să ceară explicații, dar nu au primit nici una.

Mai mult, instructorii auto l-au acuzat pe Sever Romulus Stana că a luat această decizie la comanda deputatului de București, Petre Florin Manole, cel care locuiește în zona Bucureștii Noi și care s-ar fi arătat deranjat de modul în care se desfășoară traficul în zonă.

CONSULTAȚI AICI ORDINUL DE PREFECT

REPLICA deputatului Petre Florin Manole>

Doresc să fac următoarele clarificări:

Ordinul Prefectului nr.456/24.05.2019 privind modul de organizare a activităților necesare desfășurării probei practice a examenului pentru obținerea permisului de conducere NU a fost luat ”la comanda” mea, așa cum speculează și dezinformează articolul mai sus menționat, ci din nevoia de a separa traseul de examen de traseul de pregătire și din cauza supraaglomerării cu mașini ale școlilor de șoferi venite din tot Bucureștiul în zona Bucureștii Noi, deși există și alte zone desemnate pentru practica auto și pentru examene.

* Această nevoie nu a fost inventată de mine, ci de analize și informații ale specialiștilor din ministerul de interne care au subliniat slaba pregătire a candidaților care dau examen pe același traseu pe care fac practică. De asemenea, Asociația Grupul de Inițiativă Civică Bucureștii Noi, cea care mi-a adus la cunoștință, în cadrul cabinetului parlamentar din Str. Duetului nr. 57-61 din zona Bucureștii Noi, problema supraaglomerării cu mașini ale școlilor auto venite din tot Bucureștiul, a participat la întâlniri cu ofițeri ai Direcției Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor, ai Brigăzii Rutiere București și specialiști ai Ministerului din Ministerul de Interne, dar și cu reprezentanți ai școlilor de șoferi. Instituțiile au scos în evidență faptul că jumătate dintre accidentele grave din ultimii doi ani sunt cauzate de tineri care au luat permisele în aceste zone și care fac practică și dau examenul pe același traseu, în general străzi liniștite, care nu pun foarte multe probleme candidaților.

* Vreau să clarific că nu locuiesc în zona Bucureștii Noi și, astfel, nici nu aveam cum să mă arăt ”deranjat de modul în care se desfășoară traficul în zonă”, așa cum dezinformează articolul. Nici măcar nu posed permis auto și mașină. Însă cabinetul parlamentar este pe Str. Duetului 57-61, unde primesc petiții ale cetățenilor și ale asociațiilor acestora. De altfel, în fiecare joi, cine este interesat mă găsește la cabinetul parlamentar în cadrul programului de audiențe între orele 12 și 16.

* Deci, ordinul prefectului nu a fost dat pentru cineva, ci pentru siguranța cetățenilor din București și pentru a ameliora o anomalie care a generat nu doar moartea tinerilor șoferi nepregătiți, ci și a cetățenilor nevinovați. De asemenea, ordinul prefectului pune accent pe siguranța rutieră prin separarea traseului de practică, de traseul de examen. Speculația că elevii vor da examen în ”orb” este absurdă, căci elevii trebuie să cunoască în primul rând regulile de circulație și comenzile mașinii, și nicidecum traseul. După ce vor lua examenul se presupune că vor cunoaște toate rutele din București sau din țară?

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.