Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Prefectul Capitalei pune la îndoială anunțul lui Nicușor Dan: Sper că nu e o acţiune de campanie electorală

rares hopinca

Prefectul Capitalei, Rareş Hopincă, a declarat marţi că faptul ca primarul general anunţă o acţiune în Parcul IOR, după doi ani, si după zeci de incendii şi distrugeri, este de natură să pună la îndoială seriozitatea demersului acestuia.

„Sper că demersul anunţat astăzi de primarul general este unul serios şi legal, nu o acţiune de campanie electorală. În ultimii 2 ani au existat aproximativ 20 de incendii în parcela retrocedată din parc şi mai multe acţiuni criminale, prin care au fost afectaţi iremediabil arborii din zonă. În acest sens, s-au deschis mai multe dosare de cercetare penală, de către instituţiile abilitate, care investighează infracţiunile menţionate”, a scris prefectul pe Facebook.

Rareş Hopincă susține că „faptul ca primarul general anunţă o acţiune după 2 ani, si după zeci de incendii şi distrugeri, este de natură să pună la îndoială seriozitatea demersului.

Poliţia Locală a dat o amendă proprietarului din Parcul IOR, în sumă de 35 de milioane de euro

„Timpul ne va demonstra dacă această acţiune este o nouă perdea de fum pentru bucureşteni, din partea primarului general, similară cu “demolarea” Cathedral Plaza, care nu s-a mai întâmplat, sau cu apa caldă care trebuia furnizată de “a doua zi” după alegerile din 2020.

Şi, înainte de toate, sper că această acţiune nu se va întoarce împotriva bugetului Municipiului Bucureşti, din cauza lipsei de fundamentare juridică”, a mai afirmat Hopincă.

Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a anunţat marţi că Poliţia Locală a dat o amendă proprietarului din Parcul IOR, în sumă de 35 de milioane de euro, pentru schimbarea destinaţiei spaţiului verde sau reducerea suprafeţei de spaţiu verde.

Despre acţiunea prefectului Capitalei de a ataca în instanţă retrocedarea Parcului IOR, Nicuşor Dan a spus că are puţine şanse de reuşită şi a dat ca exemplu acţiunea prefectului Toni Greblă, din umă cu un an şi jumătate, când a atacat actele de retrocedare pentru parcul Bordei şi instanţa le-a respins ca tardive.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.