Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Prefectul Capitalei vrea să convingă personalul medical și din educație să se vaccineze. Vorbește despre OBLIGATIVITATE MORALĂ

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Alin Stoica

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a declarat luni că poartă discuţii cu reprezentanţi ai sistemului medical şi al celui de educaţie, pentru a încuraja vaccinarea personalului din cele două domenii, potrivit Agerpres.

"Am început discuţii atât cu zona medicală, cât şi cu zona de educaţie, pentru vaccinarea personalului medical şi vaccinarea personalului didactic şi consider, în continuare, că aceasta este cea mai bună soluţie pe care o putem avea. Personalul didactic, de exemplu, are obligativitatea, cel puţin morală, de a asigura sănătatea copiilor care vor veni la şcoală începând cu 15 septembrie. Ştim că o mare parte dintre ei nu se pot vaccina pentru că nu au vârsta necesară să primească vaccinul. Evident, există şi responsabilitatea părinţilor de a se vaccina, în aşa fel încât să nu transforme copiii în vectori de transmitere a acestui virus", a arătat prefectul într-o declaraţie acordată presei.

El a menţionat că în rândul asistenţilor, brancardierilor şi infirmierilor rata de vaccinare este destul de mică şi că sunt necesare eforturi, astfel încât la aceştia să ajungă informaţiile necesare.

"S-a evidenţiat faptul că în rândul personalului medical există o categorie, şi anume asistenţi, brancardieri, infirmieri, unde rata de vaccinare este destul de mică şi acolo trebuie făcute eforturi în continuare pentru a ajunge la ei toate informaţiile necesare, în aşa fel încât să îi convingem să crească numărul de vaccinări în rândul dumnealor, pentru că şi ei, la rândul lor, au o responsabilitate faţă de bolnavii care ajung în spitale şi o parte dintre ei poate că au recomandări de nevaccinare. Deci, şi acolo este foarte important, tocmai pentru a diminua, dacă nu numărul total de îmbolnăviri, dar măcar numărul de fatalităţi", a spus el.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.