Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Prefectul Constanței, primul oficial care refuză invitația lui ÎPS Teodosie de a participa la sărbătoarea de Sf. Andrei

Facebook
ÎPS Teodosie

Prefectul Silviu-Iulian Coșa a refuzat, sâmbătă, invitația lui IPS Teodosie de a participa la pelerinajul de la Peștera Sfântului Andrei, acesta spunând că respectă prevederile legale și, nefiind locuitor al comunei Ion Corvin, nu poate veni. Aceeași recomandare o face și celorlalți constănțeni.

Prefectura Constanța a transmis, sâmbătă seara, că toată lumea este conștientă de importanța sărbătorii dedicate Sfântului Apostol Andrei, data de 30 noiembrie fiind, în fiecare an, una plină de însemnătate pentru orice creștin-ortodox român, potrivit mediafax.ro.

Citește și: Restricții de 1 decembrie! Măsurile pe care trebuie să le respecte cei care vor merge la munte

Reprezentații Prefecturii spun, însă, că în zilele următoare, se va pune mare accent pe ordinea publică și pe integritatea personală a fiecărui participant la pelerinaj.

„Vom avea grijă de siguranța sanitară a fiecăruia, prin organizarea de fluxuri și circuite prin care să se respecte toate normele de protecție sanitară. În acest sens, ieri (vineri – n.r.), efectivele de jandarmi și polițiști, alături de inspectori din cadrul DSP Constanța, au fost la Mănăstirea Peștera Sf. Andrei pentru stabilirea acestor circuite. Jandarmii din Gruparea Mobilă „Tomis” sunt pregătiți pentru a dialoga cu oamenii și vor gestiona cu profesionalism orice situație, în vederea prevenirii unor eventuale incidente sau provocări”, spun reprezentanții Prefecturii Constanța.

Aceștia fac apel la credincioșii care nu sunt din comuna Ion Corvin. Aceștia nu vor putea participa la pelerinaj.

„Facem apel la înțelegerea credincioșilor care nu sunt din Ion Corvin și care nu vor putea participa la pelerinaj”, arată sursa citată.

Citește și: Eugen Tomac: ‘Avem nevoie de un vaccin împotriva risipei banilor publici! Statul nu reușește să colecteze veniturile la bugetul de stat’

În privința invitației transmise de Arhiepiscopia Tomisului oficialilor locali și centrali, prefectul Silviu-Iulian Coșa a transmis că nu o va onora.

„(Prefectul Silviu-Iulian Coșa – n.r.) nu va fi prezent în data de 30 noiembrie la pelerinajul organizat la Peștera Sfântului Andrei, întrucât respectă prevederile legii, nefiind locuitor al comunei Ion Corvin. În același timp, îi îndemnăm la responsabilitate pe cei care vor participa, la pelerinajul de luni. Le recomandăm să țină cont de reglementările legale în vigoare, care fac referire la siguranța sanitară, a fiecăruia dintre ei, dar și a celor apropiați lor”, mai transmis reprezentanții Prefecturii Constanța.

Arhiepiscopia Tomisului și ÎPS Teodosie a invitat, sâmbătă, autoritățile statului, de la președinte, premier, până la autorități locale, să ia parte la sărbătoarea națională religioasă a tuturor românilor, Sfântul Apostol Andrei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.