Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Prefectul de Covasna testat negativ la COVID-19 - Subprefectul, internat în continuare în spital

Los Angeles Times
coronavirus

Testul pentru COVID-19 făcut de prefectul judeţului Covasna, Iulian Todor, după confirmarea infectării cu noul coronavirus a subprefectului Cosmin Boricean, este negativ.

Potrivit unui comunicat de presă, postat vineri pe pagina de internet a Prefecturii, şi testele făcute celorlalţi angajaţi ai instituţiei au avut rezultate negative.

"S-a dovedit încă o dată că distanţarea fizică şi respectarea măsurilor de protecţie previn răspândirea virusului SARS-CoV-2. În urma examinării probelor recoltate de la dl. prefect Iulian-Constantin Todor a rezultat faptul că acesta nu a contractat noul tip de coronavirus. De asemenea, rezultatele testelor recoltate de la alţi angajaţi sunt negative", se arată în comunicat, potrivit Agerpres.

Conducerea Prefecturii a făcut un apel către cetăţeni să respecte regulile şi măsurile stabilite de autorităţi pentru stoparea răspândirii noului coronavirus, să evite zonele aglomerate, să poarte măşti de protecţie în spaţiile închise, să menţină distanţarea fizică şi să respecte normele de igienă.

Subprefectul judeţului Covasna, Cosmin Boricean, care a fost diagnosticat cu COVID-19, a fost internat joi la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe.

Potrivit prefectului, Cosmin Boricean a făcut testul deoarece prezenta simptome de răceală, iar acesta a ieşit pozitiv.

În cursul zilei de miercuri un alt angajat al instituţiei a fost diagnosticat cu COVID-19, drept urmare a fost declanşată o anchetă epidemiologică pentru a se identifica persoanele care au intrat în contact cu cei doi.

Sediul Prefecturii va fi dezinfectat şi au fost dispuse restricţii privind accesul în instituţie al altor persoane în afara angajaţilor.

De la începutul pandemiei şi până în prezent, în judeţul Covasna au fost diagnosticate cu COVID-19 un număr de 291 de persoane, dintre care 247 s-au vindecat, 8 au murit, iar restul sunt internaţi în spital.

Numărul testelor prelucrate până în acest moment pentru judeţul Covasna este de 5732 de teste, la care se adaugă alte 3037 de teste recoltate de la persoane din judeţele Braşov, Sibiu şi Mureş, prelucrate în judeţul Covasna la solicitarea celor trei judeţe.

la această dată, în carantină instituţionalizată se află un număr de 3 persoane pentru care se efectuează verificări pentru a se depista dacă au contractat virusul SARS-CoV-2, iar alte 372 de persoane sunt în izolare la domiciliu şi se află sub monitorizare medicală.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.