Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Prefectul de Iași a anunţat că autorizaţia de construire la ansamblul imobiliar din Oancea-Tătăraşi a fost suspendată

tvr.ro
teatrul national iasi

Prefectul de Iaşi a anunţat că autorizaţia de construire la ansamblul imobiliar din Oancea-Tătăraşi a fost suspendată, după ce a atacat documentul în instanţă, în baza unor nereguli descoperite de specialiştii Inspectoratului de Stat în Construcţii, informează news.ro.

Prefectul judeţului Iaşi, Marian Şerbescu, a precizat, marţi seară, că instituţia pe care o conduce a verificat toate actele în baza cărora a fost acordată autorizaţia de construire pe un teren din zona Oancea-Tătăraşi, documentele fiind trimise pentru a fi analizate şi de către Inspectoratul de Stat în Construcţii (ISC).

”Atât analiza realizată la nivelul Instituţiei Prefectului, cât şi cea transmisă de către specialiştii Inspectoratului de Stat în Construcţii a identificat elemente de nelegalitate, concluzia fiind că autorizaţia de construire trebuie să fie atacată în instanţă. Conform oficialilor ISC, autorizaţia de construire a fost emisă în baza unui certificat de urbanism incomplet, soluţia tehnică pentru realizarea gardului nu respectă reglementările urbanistice stabilite prin documentaţia de PUZ aprobată prin hotărâre de Consiliu Local, planul de situaţie din documentaţia tehnică nu este întocmit pe un suport topografic vizat de Oficiul de Cadastru Iaşi, limitele de proprietate nu sunt respectate etc. Astfel, ISC a transmis o sesizare expresă către Instituţia Prefectului – judeţul Iaşi pentru a solicita instanţei de contencios administrativ anularea autorizaţiei de construire”, se arată într-un comunicat al Prefecturii ieşene.

Potrivit prefectului de Iaşi, din mometul atacării în instanţă, autorizaţia de construire este suspendată de drept, iar lucrările nu pot avansa.

În replică, şefii primăriei ieşene se arată surprinşi de existenţa ”unui act de control al unei instituţii a statului, în condiţiile în care acest act nu a fost comunicat oficial în prealabil municipalităţii, aşa cum prevede legea”.

”Cererea de autorizaţie de construire este legală, iar solicitantul este îndreptăţit legal să o facă, dovedind acest lucru cu documentele eliberate de Oficiul de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Iaşi. Documentele sunt conforme cu realitatea din teren, iar gardul a cărui construcţie a fost solicitată este proiectat pe limitele proprietăţii. (...) Dacă se va constata că au existat unele neglijenţe din partea celor care, prin atribuţiile de serviciu, trebuie să verifice documentaţiile de urbanism, primarul Municipiului Iaşi va lua măsurile cuvenite, fără a abuza de prerogativele conferite prin lege, dar şi fără clemenţă faţă de cei care, eventual, au greşit”, susţin reprezentanţii municipalităţii.

În urmă cu o zi, liderul PNL Iaşi, deputatul Marius Bodea, acuza acţiuni de ameninţare şi intimidare din partea firmei care va construi un ansamblu imobiliar în zona Oancea-Tătăraşi din Iaşi, susţinând că principalul responsabil pentru “derapajele grave“ este primarul Mihai Chirica.

El a mai spus că nu va ceda la ameninţări şi şantaj, precizând că “nu trăim într-un stat de lumea a treia în care operează doar domnia bunului plac şi sunt tolerate apucăturile fanariote“.

Potrivit liderului liberal ieşean, principalul responsabil pentru “derapajele grave“ este primarul Mihai Chirica, care “în loc să fie captivul ieşenilor pe care ar trebui să îi slujeacă, a devenit prizonierul intereselor grupurilor care l-au finanţat şi în faţa cărora răspunde acum“.

Într-o informare publică transmisă recent locuitorilor din zona Oancea-Tătăraşi, dezvoltatorul imobiliar susţine că proiectul pe care l-a iniţiat va duce la consolidarea versantului din zonă, iar pe de altă parte, parcul existent nu va fi distrus, ci urmează a fi extins şi modernizat.

Totodată, conducerea firmei respective anunţă că locuitorii din zonă au fost manipulaţi de către “persoane de rea-credinţă“, dar şi de către deputatul PNL Marius Bodea, iar toţi cei care au dezinformat vor fi daţi în judecată.

Mai multe proteste au fost organizate anul trecut în cartierul ieşean Tătăraşi, oamenii fiind nemulţumiţi că primăria şi-a dat acordul pentru construirea a trei blocuri în singurul parc existent în zonă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.